Bolu'da, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında 'Kamu görevlisinin, görevini yerine getirmemesi' ve 'Suçu bildirmeme' suçlarından görevden alınarak ihraç edildikten sonra yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında 2 ay tutuklu kalan ve sonrasında tahliye edilen eski İl Jandarma Komutanı Türker Yılmaz hakkında, 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Darbe gecesi televizyonda film izliyormuş
Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmada tutuksuz yargılanan Türker Yılmaz, savunmasında, bugüne kadar kimsenin adamı olmadığını ve eli kanlı FETÖ örgütü ile bir bağı bulunmadığını belirtti. Yılmaz, darbe girişimiyle ilgili mesaj ve talimatlar hakkında Vali Aydın Baruş'a ayrıntılı ve net bilgi vermediği ile ilgili suçlamalarla ilgili, Vali Baruş'un kendisini aradığında yaşanan olaylarla ilgili bilgisinin olmadığını, televizyonda film izlediğini ifade etti. Yılmaz, 'Konuyla ilgili bazı görüşmeler yaparak biraz bilgi edindim. İkinci telefon görüşmesinde ise bu öğrendiklerimi aktardım. Ancak neler olduğunu tam olarak anlayamadığımdan ne kadar şey biliyorsam onun bilgisini verdim. Eksik bildiğim şeylerle ilgili kesin konuşmak yerine böyle yaptım' dedi.
Savcı tutuklama istedi, hakim reddetti
Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Cumhuriyet Savcısı mütaalasında Türker Yılmaz'ın üzerine atılı suçun niteliğinin değişme ihtimali, saklanma ve delilleri karartma şüphesi ve kaçma nedeniyle tutuklanmasını talep etti. Mahkeme heyeti ise, savcının mütaalasına karşı sanığın tutuksuz yargılanmasına ve tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Şehit cenazesine katılan komutan FETÖ üyeliği suçundan hakim karşısında