Porto Riko'nun büyük bir kısmında yaşayanlar hala yiyecek ve içme suyu gibi temel ihtiyaçlara erişmek için mücadele veriyor. Maria kasırgasıyla yıkıma uğrayan 3 milyon 400 bin nüfuslu Porto Riko'ya yeterli desteği vermemekle suçlanan ABD Başkanı Donald Trump, kasırga mağdurlarını ziyaret etmek üzere yola çıktı. Donald Trump, Porto Riko'ya uçmadan önce gazetecilere yaptığı açıklamada, 'Caddeler temizlendi, iletişim yeniden sağlanmaya başladı. Kamyonları çalıştırmaya başlamak için kamyon şoförlerine ihtiyacımız var. Yerel düzeyde bize daha fazla yardım sağlamaları gerekiyor. İlk müdahalede bulunan ordu ve Federal Acil Durum Yönetim Kurumu (FEMA), Porto Riko'da inanılmaz bir iş çıkardıklarını söyleyeceğim' dedi.
Trump, Harvey kasırgasının vurduğu Texas ve Florida'da büyük ilerleme sağladıklarını aynısının Porto Riko'da yapılacağını ifade etti. ABD Başkanı Trump'a 5 saat sürecek ziyaretinde eşi Melania Trump eşlik edecek.
Porto Riko'ya yardımların geciktiği gerekçesiyle ABD'nin Chicago kentinde Trump Tower önünde protesto gösterisi gerçekleşmişti. Trump'ın Porto Riko'ya yeterli desteği vermemekle eleştirildiği protestoda 'Porto Riko için adalet' sloganları atılmıştı.
İki hafta önce Porto Riko'yu vuran Maria kasırgasında 16 kişi hayatını kaybetmişti.

ABD Başkanı Trump, Porto Riko’ya uçtu