Ünlü sanatçıların üye olduğu Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MSG), mülteci kamplarında müzik sınıfları kuracak. Uygulamanın başlayacağı ilk il ise son zamanlarda roketlerin hedefi haline gelen Kilis olacak.

Haber Türk'ün haberine göre, aralarında Tarkan, Teoman, Yalın, Sezen Aksu, Kenan Doğulu, Göksel, Serdar Ortaç, Gülşen, Athena, Gripin, Hande Yener gibi birçok ünlü şarkıcının bulunduğu MSG, Suriyeli kamplarında müzik eğitimi için proje geliştirdi. Proje kapsamında, ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyelilerin barındığı mülteci kamplarında oluşturulacak müzik sınıflarında her hafta bir müzisyen ders verecek. Pilot il olarak ise son dönemde roketlerin hedefi olan Kilis seçildi. Uygulama daha sonra diğer illere de yaygınlaştırılacak.

Proje, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen kabulde MSG Başkanı Garo Mafyan, Başkan Yardımcısı Ferhat Göçer ve Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Erdem tarafından Başbakan Ahmet Davutoğlu ile paylaşıldı. Davutoğlu, kamplarla ilgili kendi gözlemlerini paylaşırken, MSG'nin projesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını belirtti ve çalışmaların bir an önce başlatılmasını istedi.