Samsun haber gazetesi
X Reklamı Kapat

SEYYAR TAŞ FIRINLARI ARAPLARA SATACAK

Samsunlu girişimci Bünyamin Bacakçı, tuğla ve harçtan yaptığı, tekerleklerle hareket edebilen seyyar fırınları Arap ülkelerine de satmak için çalışma başlattı\r\n

SEYYAR TAŞ FIRINLARI ARAPLARA SATACAK
Samsun un 19 Mayıs İlçesi nde yaşayan Bünyamin Bacakçı, kendi imkanlarıyla ürettiği seyyar taş fırınların Türkiye de ilgi görmesinin ardından Arap ülkelerine de açılmayı planlıyor.
TAMAMEN TESADÜF
Bacakçı, yaptığı açıklamada, tuğla ve harç kullanarak demir profiller üzerine monte ettiği seyyar taş fırınların ilgi gördüğünü söyledi. Sanayi sitesindeki demir doğrama atölyesinde bir yıl önce seyyar taş fırın yapmaya başladığına dikkati çeken Bacakçı, Bir müşterimin bahçesinde demir doğrama işleri yaparken buradaki fırını gördüm. Fırının bulunduğu alan işimizi engelliyordu. Müşterimiz fırını yıkmaya kıyamadı. Taşınır olsa çok iyi olacaktı şeklinde konuşunca, benim de aklımda böyle bir fikir oluştu. Tamamen tesadüfi başladık. İlk seyyar fırınımızda başarılı olunca daha kaliteli ve gelişmişlerini yapmaya başladım dedi.
KÖY KÜLTÜRÜ YAŞAYACAK
Yaptığı taş fırınları önce ilçedeki pazarlarda satmaya başladığını anlatan Bacakçı, fırınlara ilginin artması nedeniyle demir doğrama işini bırakarak fırına yöneldiğini kaydetti. Bacakçı, seyyar taş fırınların alt kısmını tekerlekli ve demir profillerden yaptığını, üst kısımını ise ateş tuğlasıyla özel harç kullanarak oluşturduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: Geçmişte köylerimizde var olan, kültürümüzün bir parçası taş fırınları yaygın hale getirmek istiyoruz. Bütün evlerde, sitelerde kullanılmasını istiyoruz. Bunun için iş yerimize ait bir web sitesi kurduk. Türkiye nin birçok ilinden sipariş alıyoruz. Hedefimiz taş fırını Fas, Cezayir, Lübnan, Mısır gibi Arap ülkelerine satmak. Bunun için çalışmalara başladık.
İSTENİLEN ÇAPTA YAPILABİLİYOR
Geliştirdiği taş fırın için patent başvurusunda bulunduklarını ifade eden Bacakçı, imal ettiği fırınları bin ile 2 bin lira arasında sattıklarını belirtti. Bünyamin Bacakçı, fırınların ön kısmında havalandırma bacası bulunduğunu ve ön kısmın barbekü olarak da kullanılabildiğini dile getirerek, Fırında ekmek, pide, lahmacun, börek, güveç türü her şey pişirilebiliyor. İstenilen ebatta fırın yapabiliyoruz. İki günde bir fırını tamamlıyoruz diye konuştu.


EN ÇOK OKUNANLAR

Samsun Haber Samsunlu şehidin evinde yas var

1 Samsun Haber: Samsunlu şehidin evinde yas var!

Şehit özel harekat polisinin evine ateş düştü

2 Şehit özel harekat polisinin evine ateş düştü

Avrupa Ligi Şampiyonu Manchester United

3 Avrupa Ligi Şampiyonu Manchester United

Teröristler yol kesip araç yaktı İşte o anlar

4 Teröristler yol kesip araç yaktı! İşte o anlar...

Kayınpeder ile damadın kavgası cinayetle bitti

5 Kayınpeder ile damadın kavgası cinayetle bitti

RİZE Rize Çayeli ilçesinde yangın 3 ahşap ev kullanılmaz hale geldi

6 (RİZE) Rize Çayeli ilçesinde yangın... 3 ahşap ev kullanılmaz hale geldi

İzmirde Huzur, Güven 6 uygulaması sona erdi

7 İzmir'de ''Huzur, Güven 6'' uygulaması sona erdi