SEYYAR TAŞ FIRINLARI ARAPLARA SATACAK

Samsunlu girişimci Bünyamin Bacakçı, tuğla ve harçtan yaptığı, tekerleklerle hareket edebilen seyyar fırınları Arap ülkelerine de satmak için çalışma başlattı\r\n

SEYYAR TAŞ FIRINLARI ARAPLARA SATACAK
Samsun un 19 Mayıs İlçesi nde yaşayan Bünyamin Bacakçı, kendi imkanlarıyla ürettiği seyyar taş fırınların Türkiye de ilgi görmesinin ardından Arap ülkelerine de açılmayı planlıyor.
TAMAMEN TESADÜF
Bacakçı, yaptığı açıklamada, tuğla ve harç kullanarak demir profiller üzerine monte ettiği seyyar taş fırınların ilgi gördüğünü söyledi. Sanayi sitesindeki demir doğrama atölyesinde bir yıl önce seyyar taş fırın yapmaya başladığına dikkati çeken Bacakçı, Bir müşterimin bahçesinde demir doğrama işleri yaparken buradaki fırını gördüm. Fırının bulunduğu alan işimizi engelliyordu. Müşterimiz fırını yıkmaya kıyamadı. Taşınır olsa çok iyi olacaktı şeklinde konuşunca, benim de aklımda böyle bir fikir oluştu. Tamamen tesadüfi başladık. İlk seyyar fırınımızda başarılı olunca daha kaliteli ve gelişmişlerini yapmaya başladım dedi.
KÖY KÜLTÜRÜ YAŞAYACAK
Yaptığı taş fırınları önce ilçedeki pazarlarda satmaya başladığını anlatan Bacakçı, fırınlara ilginin artması nedeniyle demir doğrama işini bırakarak fırına yöneldiğini kaydetti. Bacakçı, seyyar taş fırınların alt kısmını tekerlekli ve demir profillerden yaptığını, üst kısımını ise ateş tuğlasıyla özel harç kullanarak oluşturduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: Geçmişte köylerimizde var olan, kültürümüzün bir parçası taş fırınları yaygın hale getirmek istiyoruz. Bütün evlerde, sitelerde kullanılmasını istiyoruz. Bunun için iş yerimize ait bir web sitesi kurduk. Türkiye nin birçok ilinden sipariş alıyoruz. Hedefimiz taş fırını Fas, Cezayir, Lübnan, Mısır gibi Arap ülkelerine satmak. Bunun için çalışmalara başladık.
İSTENİLEN ÇAPTA YAPILABİLİYOR
Geliştirdiği taş fırın için patent başvurusunda bulunduklarını ifade eden Bacakçı, imal ettiği fırınları bin ile 2 bin lira arasında sattıklarını belirtti. Bünyamin Bacakçı, fırınların ön kısmında havalandırma bacası bulunduğunu ve ön kısmın barbekü olarak da kullanılabildiğini dile getirerek, Fırında ekmek, pide, lahmacun, börek, güveç türü her şey pişirilebiliyor. İstenilen ebatta fırın yapabiliyoruz. İki günde bir fırını tamamlıyoruz diye konuştu.


EN ÇOK OKUNANLAR

Samsunspor 4 maddeden PFDK'ya sevk edildi

1 Samsunspor 4 maddeden PFDK'ya sevk edildi

Samsun'daki eski hastaneye Bakanlık talip oldu

2 Samsun'daki eski hastaneye Bakanlık talip oldu

Emin Kar yakın takipte

3 Emin Kar yakın takipte

Samsunspor'da kurtuluş hesabı

4 Samsunspor'da kurtuluş hesabı

Samsun'da UBFED'de deprem

5 Samsun'da UBFED'de deprem

Samsun'dan yurt dışına yeni uçak seferleri başlıyor

6 Samsun'dan yurt dışına yeni uçak seferleri başlıyor

Samsun'da 12 adrese uyuşturucu baskını

7 Samsun'da 12 adrese uyuşturucu baskını

Bir Allah'ın kulu olmaz mı?..

8 Bir Allah'ın kulu olmaz mı?..

Samsun'da otomobil ağaca çarptı: 2 yaralı

9 Samsun'da otomobil ağaca çarptı: 2 yaralı

Emekliye enflasyon farkı! Çifte zam geliyor

10 Emekliye enflasyon farkı! Çifte zam geliyor