ÇİFTÇİYE CEVİZ DERSİ

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, ceviz yetiştiriciliği kış budaması ve çeşit değişimi aşısı konusunda çiftçilere bilgi verdi\r\n

ÇİFTÇİYE CEVİZ DERSİ
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü nde yapılan toplantıda konuşan İl Müdür Yardımcısı Nail Kırmacı, kabuklu meyve grubundan olan cevizin Türkiye de 640 bin dekarlık alanda üretiminin yapıldığını söyledi. 
EN FAZLA ÜRETİM BAFRA DA
Cevizin en fazla Artvin, Aydın, Bitlis, Bursa da yetiştirildiğini belirten Kırmacı, Türkiye ortalaması ağaç başına 33 kilogram olan ceviz Samsun da 120 dekarlık alanda üretilmekte ve ortalama il verimi 24 kilogramdır. Hemen hemen tüm ilçelerimizde toplu meyvelik biçiminde ceviz bahçesi mevcut olup en fazla üretim alanı 4.5 dekarlık alan ve 24 kilogramlık ortalama verimle Bafra dadır. İlimiz genelinde ihracata giden ceviz üretimi söz konusu değildir. Ancak fındık, insanları köyde yaşamaya yönlendirmesi nedeniyle, yeni üreticiler cevizi tercih etmeye başlamaktadır dedi.
TEKNİK DESTEK İSTENİYOR
Bu yönden üreticilerin ceviz konusunda teknik destek istediğini hatırlatan Kırmacı, Meyveciliğin uzun vadeli yatırım olması, girdilerin yüksek olması nedeniyle yeni tesislerde iyi bir kar zarar analizi yapılmalıdır diye konuştu.
Konuşmanın ardından teknik personel tarafından üreticilere, ceviz yetiştiriciliği kış budaması ve çeşit değişimi aşısı konusunda bilgi verildi.


EN ÇOK OKUNANLAR

Kaybolan kız ağacın altında uyurken bulundu

1 Kaybolan kız ağacın altında uyurken bulundu

Kafa kafaya çarpışan iki otomobildeki 4 kişi yaralandı

2 Kafa kafaya çarpışan iki otomobildeki 4 kişi yaralandı

Muğla'da otomobil su kanalına devrildi; 5 yaralı

3 Muğla'da otomobil su kanalına devrildi; 5 yaralı

Kahramanmaraş'ta Silahlı Kavga: 1 Ölü, 9 Yaralı

4 Kahramanmaraş'ta Silahlı Kavga: 1 Ölü, 9 Yaralı

Karaman'daki otobüs kazasında ölen 3 kişinin kimliği belirlendi

5 Karaman'daki otobüs kazasında ölen 3 kişinin kimliği belirlendi