Bu da hamsili baklava

Ordu nun Gülyalı İlçesi nde bir pastane işletmecisi, farklı lezzet arayışındakilere Karadeniz hamsisini baklavayla sunuyor

Bu da hamsili baklava

Pastanecilik hayatına 1980 de başlayan Rizeli Şahin, 20 yıl önce farklı lezzet arayışı içerisine girerek memleketinde yaygın olarak tüketilen hamsinin baklavasını yapmaya başladı.Şahin, yaptığı açıklamada, Antalya da bir otelin pastane bölümünde çalışırken hem görsel hem de lezzet bakımından farklı servis hazırladıklarını söyledi. Antalya da hamsinin baklavasını yaptığını belirten Şahin, Daha sonra Giresun da pastane açtım. Burada hamsili baklavayı tezgaha koydum. O dönemde bayağı satış yaptım. Günlük 8 tepsi yapıyordum. Daha çok il dışından sipariş alıyordum dedi. Şahin, hamsili baklavanın daha çok kışın rağbet gördüğüne işaret ederek, yazın hamsi olmadığı için baklavasının çok fazla tüketilmediğini anlattı.



EN ÇOK OKUNANLAR