Bu da hamsili baklava

Ordu nun Gülyalı İlçesi nde bir pastane işletmecisi, farklı lezzet arayışındakilere Karadeniz hamsisini baklavayla sunuyor

Bu da hamsili baklava

Pastanecilik hayatına 1980 de başlayan Rizeli Şahin, 20 yıl önce farklı lezzet arayışı içerisine girerek memleketinde yaygın olarak tüketilen hamsinin baklavasını yapmaya başladı.Şahin, yaptığı açıklamada, Antalya da bir otelin pastane bölümünde çalışırken hem görsel hem de lezzet bakımından farklı servis hazırladıklarını söyledi. Antalya da hamsinin baklavasını yaptığını belirten Şahin, Daha sonra Giresun da pastane açtım. Burada hamsili baklavayı tezgaha koydum. O dönemde bayağı satış yaptım. Günlük 8 tepsi yapıyordum. Daha çok il dışından sipariş alıyordum dedi. Şahin, hamsili baklavanın daha çok kışın rağbet gördüğüne işaret ederek, yazın hamsi olmadığı için baklavasının çok fazla tüketilmediğini anlattı.



EN ÇOK OKUNANLAR

Takım O'nu istedi

1 Takım O'nu istedi

Samsun'da silahlı saldırı!

2 Samsun'da silahlı saldırı!

Samsun'a yakışmıyor

3 Samsun'a yakışmıyor

Bakan Demircan'dan ikinci üniversite müjdesi

4 Bakan Demircan'dan ikinci üniversite müjdesi

Kunduz Ormanları'nda 2 sır ölüm

5 Kunduz Ormanları'nda 2 sır ölüm

İpekoğlu'nun imha planı

6 İpekoğlu'nun imha planı

Yargıda devrim

7 Yargıda devrim...

HER YER VAR, SAMSUN YOK

8 HER YER VAR, SAMSUN YOK

Samsun'da 102 motorcuya 76 bin 940 TL ceza

9 Samsun'da 102 motorcuya 76 bin 940 TL ceza

Bafra'da 2 kişi tutuklandı

10 Bafra'da 2 kişi tutuklandı