Samsun haber gazetesi
X Reklamı Kapat

Kıl Çadır da yöresel lezzet

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti girişine kurdukları kıl çadırda yöresel ürünlerin ziyaretçilere sunulduğunu söyledi

Kıl Çadır da yöresel lezzet

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Samsun un sahip olduğu tüm tarihi, turisttik öğeleri ön plana çıkartmaya çalıştıklarını belirterek, Turizm denince, turizmin sadece görsel amaçlı değil, yemesini, içmesini, ulaşımını her birinin düşünülmesi gerekiyor. Son yıllarda yapılan otel tesisleri ile konaklama tesisleri ile Samsun büyük ölçüde bu sorununu çözdü. Artık kentimizde 5-6 yıldızlı, 7 yıldızlı sayılabilecek otel zincirleri var” dedi.

TURİZME KAZANDIRILACAK
Kuş Cenneti’nin Samsun’a bir dünya mirası olduğunun altını çizen Yurt, “Bunun dünya turizmine kazandırılması için canla başla çalışıyoruz. Başkanımız, valimiz burayı çok önemsiyorlar. Burada öncelikle ulaşım problemini halletmeye yönelik çalışmaları başlattık. Hızlı bir şekilde bu ulaşımın konforlu hale gelmesine yönelik çalışmalarımız çok hızlı bir şekilde sürüyor. İnsanları oraya götürdünüz ama onları bir oturup da çay molası verebilecekleri, bir aperatif yiyeceklerle yorgunluğunu giderebilecekleri mekanlara da ihtiyaç vardı. Bunun için bu Ramsar sahasının ve su basar ormanlarının hemen başlangıcında Büyükşehir Belediyemiz burada bir kıl çadır yaptı. Bu çadır adından da anlaşılacağı üzere Yörükler hudutları dahilindedir. Orada oturma düzeni ile yöresel ürünlerini kullanarak hazırlanan gözlemesi, ayranı, sabah kahvaltısı hizmetlerinin bu çadırda verilmesi düşüncesi ile böyle bir düzenleme yaptık” diye konuştu.

TAMAMEN OTANTİK
Kıl çadırda yapılan yiyeceklerin tamamen yöresel ürünlerden oluştuğunu ifade eden Yurt, “O yörede yaşayan insanların ürettiği ürünler var. Biz de orada bu ürünlerin sunumunu gerçekleştiriyoruz. Buradaki kıl çadırı sezonluktur. 15 Mayıs’ta açılacak ve 15 Kasım gibi de kapatılacak. Ama bu tarihler arası tüm insanlarımızı hem Kuş Cenneti’ni görmeleri hem de yöresel ürünleri orada tatmaları için oralara bekliyoruz. Orası çok otantik bir bölge oldu. Her tarafı yemyeşil, ağaçlık ve çok güzel bir tabiat harikası içerisinde oldu. Oradaki doğa ile uyumlu ayrıca orada suni olan hiçbir şey yok. Her şeyi ile doğal malzemelerden oluşturulmuş bir çadır ve oturma düzeni orada oluşturduk. Tüm Samsunluları oraların güzelliğini görmeleri, o tatları, o lezzetleri tatmalarını da istiyoruz. Şehrin sıkıcı hayatından, egzoz gazlarından, trafik gürültüsünden usanan insanların orada birkaç saatini orada harcaması ile dinlenebilecekleri bir ortam olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Keçi kılından dokunmuş parçalarla kurulan Yörükler Mahallesi’ndeki 100 metrekarelik çadırda yöre halkından 2 kişi çalışıyor ve yöresel kabaklı gözleme, manda ürünleri ve kahvaltılık malzeme bulunuyor.



EN ÇOK OKUNANLAR

Samsunspor Sportif Direktörü Zeren O bölgeye takviye yapılacak

1 Samsunspor Sportif Direktörü Zeren: O bölgeye takviye yapılacak

 Adiloviç, bugün imzalıyor

2 Adiloviç, bugün imzalıyor

Fındık fiyatları yükselişe geçti

3 Fındık fiyatları yükselişe geçti

 Taşlar yerine oturuyor

4 Taşlar yerine oturuyor...

Samsunda bir mühendis PKKKCKdan gözaltına alındı

5 Samsun'da bir mühendis PKK/KCK'dan gözaltına alındı

Simsarların bıçaklı kavgası 1 yaralı

6 Simsarların bıçaklı kavgası: 1 yaralı

Erzurumda iki grup tekme tokat birbirine girdi

7 Erzurum'da iki grup tekme tokat birbirine girdi

Samsunda 3 akademisyen FETÖden tutuklandı

8 Samsun'da 3 akademisyen FETÖ'den tutuklandı

Samsunda oto kurşunlamaya 2 gözaltı

9 Samsun'da oto kurşunlamaya 2 gözaltı

Samsunda tüfekle oğlunu vuran baba serbest

10 Samsun'da tüfekle oğlunu vuran baba serbest