Kıl Çadır da yöresel lezzet

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti girişine kurdukları kıl çadırda yöresel ürünlerin ziyaretçilere sunulduğunu söyledi

Kıl Çadır da yöresel lezzet

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Samsun un sahip olduğu tüm tarihi, turisttik öğeleri ön plana çıkartmaya çalıştıklarını belirterek, Turizm denince, turizmin sadece görsel amaçlı değil, yemesini, içmesini, ulaşımını her birinin düşünülmesi gerekiyor. Son yıllarda yapılan otel tesisleri ile konaklama tesisleri ile Samsun büyük ölçüde bu sorununu çözdü. Artık kentimizde 5-6 yıldızlı, 7 yıldızlı sayılabilecek otel zincirleri var” dedi.

TURİZME KAZANDIRILACAK
Kuş Cenneti’nin Samsun’a bir dünya mirası olduğunun altını çizen Yurt, “Bunun dünya turizmine kazandırılması için canla başla çalışıyoruz. Başkanımız, valimiz burayı çok önemsiyorlar. Burada öncelikle ulaşım problemini halletmeye yönelik çalışmaları başlattık. Hızlı bir şekilde bu ulaşımın konforlu hale gelmesine yönelik çalışmalarımız çok hızlı bir şekilde sürüyor. İnsanları oraya götürdünüz ama onları bir oturup da çay molası verebilecekleri, bir aperatif yiyeceklerle yorgunluğunu giderebilecekleri mekanlara da ihtiyaç vardı. Bunun için bu Ramsar sahasının ve su basar ormanlarının hemen başlangıcında Büyükşehir Belediyemiz burada bir kıl çadır yaptı. Bu çadır adından da anlaşılacağı üzere Yörükler hudutları dahilindedir. Orada oturma düzeni ile yöresel ürünlerini kullanarak hazırlanan gözlemesi, ayranı, sabah kahvaltısı hizmetlerinin bu çadırda verilmesi düşüncesi ile böyle bir düzenleme yaptık” diye konuştu.

TAMAMEN OTANTİK
Kıl çadırda yapılan yiyeceklerin tamamen yöresel ürünlerden oluştuğunu ifade eden Yurt, “O yörede yaşayan insanların ürettiği ürünler var. Biz de orada bu ürünlerin sunumunu gerçekleştiriyoruz. Buradaki kıl çadırı sezonluktur. 15 Mayıs’ta açılacak ve 15 Kasım gibi de kapatılacak. Ama bu tarihler arası tüm insanlarımızı hem Kuş Cenneti’ni görmeleri hem de yöresel ürünleri orada tatmaları için oralara bekliyoruz. Orası çok otantik bir bölge oldu. Her tarafı yemyeşil, ağaçlık ve çok güzel bir tabiat harikası içerisinde oldu. Oradaki doğa ile uyumlu ayrıca orada suni olan hiçbir şey yok. Her şeyi ile doğal malzemelerden oluşturulmuş bir çadır ve oturma düzeni orada oluşturduk. Tüm Samsunluları oraların güzelliğini görmeleri, o tatları, o lezzetleri tatmalarını da istiyoruz. Şehrin sıkıcı hayatından, egzoz gazlarından, trafik gürültüsünden usanan insanların orada birkaç saatini orada harcaması ile dinlenebilecekleri bir ortam olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Keçi kılından dokunmuş parçalarla kurulan Yörükler Mahallesi’ndeki 100 metrekarelik çadırda yöre halkından 2 kişi çalışıyor ve yöresel kabaklı gözleme, manda ürünleri ve kahvaltılık malzeme bulunuyor.



EN ÇOK OKUNANLAR

Mesut Yılmaz'ın oğlu ölü bulundu

1 Mesut Yılmaz'ın oğlu ölü bulundu

İşte Beşir'in Samsunspor'da oynamama nedeni?

2 İşte Beşir'in Samsunspor'da oynamama nedeni?

Samsun'da kurs için gitti hayatı değişti

3 Samsun'da kurs için gitti hayatı değişti

 Samsun'da Fatih Temiz'e görkemli açılış

4 Samsun'da Fatih Temiz'e görkemli açılış

Samsun'da minik Eymen derede boğuldu

5 Samsun'da minik Eymen derede boğuldu

Samsunspor başkanı Tutu, kafa karıştırıyor

6 Samsunspor başkanı Tutu, kafa karıştırıyor

Kadroda önemli eksikler

7 Kadroda önemli eksikler

 Samsun'da 'o kaza'dan acı haber

8 Samsun'da 'o kaza'dan acı haber

Hizmet yoksa oy da yok

9 Hizmet yoksa oy da yok

Gözaltına alınan terörist emniyet binasından atlayıp intihar etti!

10 Gözaltına alınan terörist emniyet binasından atlayıp intihar etti!