Hamside tuzlama zamanı

Karadeniz Bölgesi nde sofraların vazgeçilmez lezzetlerinin başında gelen hamsinin salamurasının yapımına başlandı

Hamside tuzlama zamanı

Ordu da 30 yıldır balıkçılık yapan Süleyman Şahin, hamsinin son haftalarda bollaşmaya başladığını ve vatandaşların bol bol hamsi tükettiğini söyledi.  Havaların da soğumasıyla bollaşan ve yağlanan hamsinin salamurasının yapılmaya başlandığını belirten Şahin, Salamura olarak hazırladığımız hamsiyi bidonlarda satışa sunduk. Vatandaşlarımız tarafından oldukça ilgi görüyor dedi.

BOL OLUNCA FİYATI DÜŞTÜ
Bidonun büyüklüğüne göre hamsi tuzlamasının fiyatının 40 ile 50 lira arasında değiştiğini vurgulayan Şahin, şöyle konuştu: Hamsi bol olunca fiyatı da düştü. Kilosu zaman zaman 3-4 liraya kadar düşen hamsiyi vatandaşlar da gönül rahatlığıyla tüketiyor. Kimi vatandaşımız tavasını kimi pilavını kimi de ızgarasını yapıyor. Kimi vatandaşlar ise yaz mevsiminde özlemini duyduğu hamsinin halk arasında tuzlama olarak bilinen salamurasını hazırlayıp ya da satın alarak saklamaya başladı. Öncelikle balıkçılar tarafından kurulan bu tuzlama büyük bir titizlikle hazır gele getiriliyor. Daha sonra tezgahlara çıkarılarak satışa sunuluyor. Yaz ayı geldiğinde tuzlanmış hamsi afiyetle tüketiliyor.

Şahin, yaklaşık bir yıl depo ömrü bulunan salamuranın bozulmaması için güneş almayan yerlerde saklanması gerektiğini bildirdi. 

 



EN ÇOK OKUNANLAR

Samsun'da termometreler patlayacak

1 Samsun'da termometreler patlayacak

Samsun'da kanlı düğün!

2 Samsun'da kanlı düğün!

Engin İpekoğlu: 'Bu sonuç bizi üzmüyor'

3 Engin İpekoğlu: 'Bu sonuç bizi üzmüyor'

Samsun'da bıçaklı saldırı: 1'i ağır 2 kişi yaralı

4 Samsun'da bıçaklı saldırı: 1'i ağır 2 kişi yaralı

Samsun'da silahlı saldırı!

5 Samsun'da silahlı saldırı!

Samsun'da şüpheli ölüm

6 Samsun'da şüpheli ölüm

Test edildi, onaylandı

7 Test edildi, onaylandı

Samsunlu futbolcunun mutlu günü

8 Samsunlu futbolcunun mutlu günü

Samsunspor puanı kurtardı

9 Samsunspor puanı kurtardı

'Neden ben' diye sormak!

10 'Neden ben' diye sormak!..