X Reklamı Kapat

Aşçılığı mühendisliğe tercih etti

Samsun da 30 yıl sürdürdüğü inşaat mühendisliği ve müteahhitlik işini bırakarak aşçılık yapmaya başlayan Enis Özdoğan, açtığı lokantada yöresel yemekleri meraklılarının beğenisine sunuyor.

Aşçılığı mühendisliğe tercih etti

Samsun da 6 yıl kadar önce okuduğu kitaptan etkilenerek sağlıklı beslenmek amacıyla ekmek, peynir, sucuk, pastırma ve sirkeyi evinde yapmaya başlayan Enis Özdoğan, bir süre sonra yaptığı inşaat mühendisliği ve müteahhitliği bırakarak lokanta açmaya karar verdi
 

DOĞAL VE KATKISIZ 

57 yaşındaki Özdoğan, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İnşaat Mühendisliği bölümünden 1980 yılında mezun olduğunu, 30 yılı aşkın süre mühendislik ve müteahhitlik yaptığını söyledi. Yemek yapmanın ve sağlıklı beslenmenin her zaman ilgisini çektiğini, yemek yaparken kendisini mutlu hissettiğini dile getiren Özdoğan, Öğrenci evinde yumurta, menemen, makarna gibi yemekler yapıyordum. 6 yıl kadar önce okuduğum bir kitaptan etkilendim ve evde kendi ekmeğimi yaptım. Daha sonra peynir, sucuk, pastırma ve sirkeyi evde yapmaya başladım. Şimdi marketten alınan birçok yiyeceği doğal ve katkısız haliyle evimde yapabiliyorum dedi.

MESLEĞİNİ BIRAKTI 

Evde yemek pişirerek başladığı işin zamanla büyüdüğünü ve aşçılığa kadar geldiğini anlatan Özdoğan, İlkadım ilçesinde Uğur Mumcu Parkı nda 3 yıl önce kendi lokantasını açtığını ifade etti. Özdoğan, Yemek yaparken kendimi mutlu hissediyorum. Yaklaşık 3 yıldır lokantamda yemekleri kendim yapıyordum. İnşaat mühendisliği mesleğimi de böylece bıraktım diye konuştu.

 



EN ÇOK OKUNANLAR

Elazığda trafik azası 1 ölü 2 yaralı

1 Elazığ'da trafik azası: 1 ölü 2 yaralı

Sokak kavgasında kan aktı 3 yaralı

2 Sokak kavgasında kan aktı; 3 yaralı

Bodrumda 63 şiddetinde deprem

3 Bodrum'da 6.3 şiddetinde deprem

Bodrumdaki deprem İzmirde hissedildi

4 Bodrum'daki deprem İzmir'de hissedildi

Boş bina küle döndü

5 Boş bina küle döndü

Otomobiller kafa kafaya çarpıştı 4 yaralı

6 Otomobiller kafa kafaya çarpıştı: 4 yaralı