Canik İlçesi'nde ailesiyle beraber yaşayan down sendromlu Aylin Düzgün, ilçede bulunan bir sosyal tesistesi restoranda garsonluk yapıyor. Samsun Down Sendromlular Derneği'nde 6 ay garsonluk eğitimi aldıktan sonra iş hayatına adım atan Aylin Düzgün, aldığı maaşla hem ailesine destek oluyor, hem de hayata tutunmayı öğreniyor.

KATKI SAĞLIYORUM
Down sendromlu olmasına rağmen hayata tutunduğunu ve çalıştığı için çok mutlu olduğunu belirten Aylin Düzgün, "Samsun Down Sendromlular Derneği'nde meslek edindirme kursları kapsamında 6 ay süren garsonluk eğitimi aldım. Önceden hep evdeydim. Bakımımı ailem sağlıyordu. Bir senedir aldığım garsonluk eğitimi sonrasında burada çalışıyorum. Yaptığım işten ve aileme katkı sağlamaktan çok memnunum" dedi.

BAŞARININ KANITI
Samsun Down Sendromlular Derneği Kurucu Başkanı Muzaffer Altıntaş da "Çocuklarımıza fırsat verildiğinde neleri başarabildiklerinin kanıtıdır. Bu çocuklarımıza el uzatmazsak evlerde hayattan kopuk olarak yaşayacaklar. Keşke çoğu çalışan insanlarımız bu çocuklarımız kadar temiz, terbiyeli ve dürüst olsa" diye konuştu.