n

n
n Samsunspor, PTT 1. Ligi’nin ilk maçında sahasında Tavşanlı Linyitspor’u ağırladı. Tavşanlı Linyitspor olukça istekliydi. Puan veya puanlar almak için gelmişlerdi ve o doğrultuda da bir futbol sergilediler. Uzatmalarda da olsa istediklerini aldılar… Samsunspor ise yeni takım olmanın tüm olumsuzluklarını sergiledi. Özellikle ilk 15 dakikada ne yaptığını bilmez bir Samsunspor vardı sahada. Oynanan futbol ‘Takım olabilmek için daha zamana ihtiyacımız var’ der gibiydi…
n
n Çalışmayan kanatlara, isabetli pas yüzdesinin düşüklüğü de eklenince atağa çıkmakta zorlandık. Uyum sorunu baş ağrıtacak gibi… Umarım bu süreçte alınacak sonuçlar çok can sıkıcı olmaz. Gol yememize rağmen defansımızın hakkını da teslim etmek lazım. Savunmamız gole kadar neredeyse rakibe pozisyon vermedi. Kere, Şaban ve Lokman güven veren oyun sergiledi.
n
n İlk 20 dakikası faulü bol bir oyun oynandı. Oyunun temposunun düşük olması tribünlere sessizliği getirince de tatsız bir görüntü çıktı ortaya. Tavşanlı Linyitspor defansın arkasına attığı toplara pozisyon ararken, kanatları çalışmayan Samsunspor ara paslarla pozisyon aradı. Rakip kaleye ilk şutumuz 6. dakikada Âdem Sarı’yla geldi. Dönerek vuruşu üstten auta çıktı. 2. yarıda oyundan alınmasına kadar Adem; istekli ve mücadeleci bir futbol sergiledi. Şayet Samsunspor kanatları çalıştırmayı başarabilirse Adem Sarı’nın oldukça faydalı olacağına inanıyorum.
n
n Yerinde müdahalelerle rakibin oyun kurmasını engelleyen Samsunspor 30. dakikadan sonra oyunu kontrol etmeye ve rakip sahaya yıkmaya çalıştı. Ve bunda başarılı oldu. 38 dakikada savunmada kaptığımız topla rakip kaleye indik ancak golü bulamadık. Hakan, Adem organizasyonu oldukça acemice harcandı… Bu dakikaya kadar ilk ciddi atağımızdı bu.
n
n n
n İkinci yarıda ise; kontraatak futbolu tercih eden, oyunun temposunu elinde bulundurmak isteyen ve oyunu kendi sahasında kabul eden bir Samsunspor vardı sahada. Yediği gole kadar da bu düşüncesini sahaya yansıttı.
n
n 56. dakikada gelişen sol kanat organizasyonunda Adem kolay olan yerine zoru tercih edince bir golden olduk… Ha keza 67. dakikada Musa Sarı savunmadan aldığı topu rakip kaleye taşıdı ve sert şutunu kaleci Yavuz güçlükle engelledi.
n
n 65. dakikadan sonra Samsunspor rakibin agresif futbolunu engelleyerek oyuna dengeyi getirdi ve oyunun kontrolünü sağladı. Tempoyu belirlemenin verdiği güvenle de daha rahat oynamaya başladı. Tavşanlı Linyitspor maçın son dakikasına kadar puan alma isteğinden vazgeçmedi. Bu doğrultuda yaptığı değişikliklerle de risk aldı ve defansında ciddi açıklar verdi. Ancak Samsunspor bu fırsatları değerlendiremedi ve skoru garantiye alacak golü bulamadı.
n
n Maç boyunca kırılma anı diyebileceğimiz ciddi bir pozisyon olmamasına rağmen uzatmalarda yenen gol boynumuzu büktü.
n
n Skora rağmen ’ olacak’ diyorum… Takım olmak için biraz daha sabır, biraz daha zaman …
n