Play-Off potası ile küme düşme hattı arasında haftaya giriş yapan Samsunspor'un Karşıyaka ile mücadelesi, hedefini net şekilde ortaya koyacağı bir maçtı. Bu maçtan çıkacak sonuç, sportif anlamda 8 haftalık sıkıntılı süreci sonlandırıp yarışta yeniden ben de varım diyeceği ya da telaffuz bile etmek istemediğimiz küme düşmeme mücadelesi vereceğinin göstergesi olacaktı. O ince çizgi üzerindeki Kırmızı-Beyazlılar, üç puan için çıktı sahaya. Haftalardır kötü gidişat sonucu bu maçın çok önemli hal alması nedeniyle, ilk yarıda stresliydi oyuncular. Dakikalar ilerledikçe üzerlerindeki o stres ve baskıyı atıp mücadele ruhunu sahaya yansıttılar. Mağlup duruma düşmelerine rağmen, sezon başındaki sıkça gördüğümüz o pes etmeme karakteri, kendini gösterdi, özgüvenleri geldi. Buna rağmen Ofoedu'nun kaçırdığı pozisyonların yanı sıra penaltı atışındaki ciddiyetsizliği, ilk devrenin rakibin üstünlüğüyle bitmesine neden oldu.

Ancak Karşıyaka'nın da gücü tükenmişti. 55. en fazla 60. dakikadan sonra dirençlerinin düşeceği belliydi. Hatta bu öngörümü, maçın devre arasında meslektaşlarımla paylaştım. Öyle de oldu. Karşıyakalı oyuncular ayakta kalma uğraşı verirken; üzerlerindeki stresi atan ve özgüvenleri geri gelen Samsunsporlu oyuncular, rakip kalede müthiş baskı kurdu. Mücadele ve etkili oyun üst düzeydi. Fakat Ofoedu'nun kendisini ön plana çıkarma hevesi, Kone'nin tel tel dökülüşü. Sayısız gol pozisyonu, boş kaleye atılamayan toplar. Son vuruşlardaki beceriksizliğin cezası da ağır oldu. Bu mücadelenin, istekli oyunun karşılığı bu olmamalıydı. Şunu da söylemek gerekir ki göreve getirilmesi sürecinde tartışılan Engin Korukır , takıma olumlu yönde etkisini göstermiş. Sıkıntı gol atamamakta. Bunun da nedeni ortada.

Üst tarafla puan farkının açılması, geriden gelen rakiplerle makasın daralması nedeniyle şimdi daha stresli haftalar var önümüzde. İki haftalık deplasman serüveni yaşayacak Samsunspor. İlki Şanlıurfsapor, sonra Boluspor ile. İkisi de zorlu sınav. Karşıyaka yenilgisinin travması çabuk atlatılmalı. Bir galibiyet, rüzgarı tersine çevirebilir. 14 maç var ve bu da Play-Off için her zaman ihtimal demek. Samsunspor kaybetti ama o ışığı verdi. İşte bu noktada Samsun şehri harekete geçmeli. Bu şehir yeniden o eski gücünü ortaya koymalı. İşte o zaman ateş hattından çıkıp, umutların yeşermesi neden olmasın. Pes etmek yok.