Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la bir araya geldi. Putin, görevlerini büyük oranda yerine getiren Suriye'deki Rus hava güçlerinin yarından itibaren geri çekilmesi yönünde emir verdiğini ifade etti. Putin, "Savunma Bakanlığı'na verilen görevlerin tam olarak yerine getirildiğini düşünüyorum. Bu nedenle yarından itibaren askeri grubumuzun temel kısmının Suriye'den çekilmesini emrediyorum" dedi.

"YARINDAN İTİBAREN ASKERLERİMİZ SURİYE'DEN ÇEKİLECEK"

Putin, "Savunma Bakanlığı'na verilen görevlerin tam olarak yerine getirildiğini düşünüyorum. Bu nedenle yarından itibaren askeri grubumuzun temel kısmının Suriye'den çekilmesini emrediyorum" dedi.

"UMARIM BUGÜNKÜ KARARIMIZ, ÇATIŞAN TARAFLARA İYİ BİR SİNYAL OLUR'

Rus lider, "Askerlerimiz profesyonelliklerini, uyumlarını ve topraklarımızdan uzaktaki çatışma alanıyla ortak sınıra sahip olmadan silahlı çalışmayı organize etme yeteneğini sergiledi" diye konuştu.

Putin, "Askerlerimizin etkili çalışmaları barış sürecinin başlaması için gereken koşulları yarattı. Rus askerlerinin desteğiyle Suriye ordusu ve Suriye'nin vatansever güçleri, uluslararası teröre karşı mücadeledeki durumu köklü bir şekilde değiştirmeyi ve neredeyse tüm yönlerde üstünlüğü ele geçirmeyi başardı." dedi.

Rus askerlerin Suriye'den çekilmesinin bu ülkedeki siyasi güçler arasında müzakere sürecini teşvik etmesini umduğunu dile getiren Putin, "Umarım, bugünkü kararımız, çatışan taraflara iyi bir sinyal olur. Umarım, bu karar sürecin tüm katılımcılarının güvenini önemli ölçüde artırır" ifadelerini kullandı.