Samsun Anadolu Lisesi, 8 Aralık 1955'te eğitime başlayan Türkiye'nin ilk altı Maarif Kolejinden biridir.1975'te Anadolu Lisesi adını alan 54 öğretmeni ve 700'ü aşkın öğrencisi olan okul, bugüne değin 8257 mezun vermiş ve Samsun, İstanbul, Ankara ve İzmir'de mezunlar derneği bulunmaktadır.
Bu okulun sitesindeki özgeçmişine baktığınızda ne denli hırslı ve yükselme azminde biri olduğunu görebileceğiniz 35 yaşında genç de bir müdürü var.
Ülkenin her yerinde seçkin ve başarılı liselerinde olduğu gibi SAL'da da mezuniyet törenlerinde eğitim sistemi, uygulanan yanlış politikalar ve okulların yöneticileri protesto edildi. Gençler demokratik eleştiri haklarını kullandı. Ama,ne ülkenin eğitiminin bu hale gelmesinden sorumlu olanlar ne de onların hık deyicileri bu tepkileri doğru yorumlayamadı.
Öğrenci tepkilerinin ardından SAL'ın Müdürü Halil İbrahim Akmeşe de kişisel facebook hesabından yaptığı yorumda Samsun Anadolu Lisesi'nin 20 yıldır dibe vurduğunu, kampüsün her yerinin alkol, uyuşturucu ve fuhuş ile işgal edildiğini ve okulun her yerinin döküldüğünü ileri sürdü. Kendisine tepki gösteren Mezunlar Derneği'ni de " Okulu Karıştırmaya Çalışmak " ve " Öğrencilere etki edip ucuz siyaset yapmakla " suçlayarak, dernekle işbirliği yapmayacağını bildirdi.
Sayın müdür, kendisi henüz kısa pantolonla gezdiği dönemden bu yana, bu okul kampüsünde uyuşturucu ve fuhuş yapıldığını iddia ederken,sadece bu okuldan mezun olan yüzlerce öğrenciyi değil; aynı zamanda okulun öğretmen ve velilerini, o okulda kendisinden önce yöneticilik yapmış kişileri de bu suça ortak olmakla; il milli eğitim yöneticilerini, hatta ilçe ve il mülki amirlerini de zan altında bırakmış olmuyor mu? 20 yıldır yaşandığını iddia ettiği rezaletten kendisini de o koltuğa oturtan son 16 yıldır iktidarda olanlar da sorumlu sayılmaz mı?
Herhalde müdür beyin iddialarına muhatapları tatmin edici cevabı vereceklerdir..!