Bu durum çoğu zaman kadınlar için de geçerli olsa da genellikle erkeklerde daha büyük bir problem olarak karşımıza çıkar. Saç dökülmesi şikayeti olan kişilerin öncelikle bir uzman tarafından değerlendirilmesi önemlidir. Saç dökülmesine neden olan problemin sağlık sorunu ile ilgili olup olmadığının tespit edilmesi gerekir. Vitamin eksikliğinden dolayı oluşan saç dökülmelerinde ilk olarak uygun tedavi yönteminin uygulanması gerekir. Uygun tedavilerin uygulanması sonucunda saç dökülmesi hala devam eden kişiler, saç ekim işlemine başvurabilir.

Saç Əkimi, son zamanlarda en fazla tercih edilen işlemler arasında önemli bir yere sahiptir. Erken yaşlarda başlayan saç dökülmeleri sonucunda saçın oldukça seyrekleşmesi veya hepsinin dökülmesi gibi sorunlarla karşı karşıya kalınabilmektedir. Bu durumda en etkili yöntem olan saç ekimi, farklı teknikleri ile kişilerin hayal ettiğin görünüme kavuşmalarını sağlıyor. Firma olarak hizmet verdiğimiz alanlardan biri olan saç ekimi uygulaması, uzman kontrolünde steril ortamda yapılan bir işlemdir. Saç ekim işleminde kullanılacak yöntem, kişiden kişiye göre değişiklik göstermektedir.

 

DHI Yöntemiyle Saç Ekimi

Saç ekim işlemlerinde kullanımı yaygınlaşan önemli bir saç tekniği olan DHI Saç Ekimi, tıraşsız saç ekimi olarak da adlandırılır. Bu yöntemde, mevcut olan saçlara herhangi bir zarar vermeden saç köklerinin seyrek olduğu alanlarda daha sık ve doğal bir ekim işlemi yapılır. DHI saç ekim tekniğinde, hastanın doğal bir saç görünümüne kavuşması ve kısa süre içerisinde günlük hayatına dönmesi amaçlanır. Saç ekim işlemine başlamadan önce ekim yapılacak olan donör alan değerlendirilir ve analiz edilir. Bu analiz sonucunda dökülme yoğunluğu, saç tipi, alınabilecek kök miktarı ve ekim yapılacak alan tespit edilir. Daha sonra hastanın acı hissetmemesi için işlem yapılacak bölgeye lokal anestezi uygulanır. Mikro uçlar yardımıyla saç kökleri alınarak, köklerin zarar görmemesi için özel bir solüsyon içinde bekletilir. Donör alanda kök alım işlemi bittikten sonra ekim yapılacak alana lokal anestezi ile uyuşturma işlemi yapılır. Bu işlemden sonra mikro uçlara yerleştirilen greftler, saç köklerinin çıkış yönüne uygun bir şekilde ekilir. DHI saç ekim yönteminde amaç mevcut saçları koruyarak, doğal bir görünüm sağlanmasıdır. Kabuklanma süresi daha kısa olan bu yöntemde, iyileşme süresi de daha kısadır.

 

Safir FUE Saç Ekimi

Safir FUE tekniği ile saç ekimi yapılacak bölgede bulunan kanallar, çelik uçlar yerine gerçek safir ile açılır. Bu safir uçlar, ekimin yapılacağı bölgedeki çelik uçtan daha pürüzsüz ve küçük mikrokanallar açılmasını sağladığı için önemlidir. Kanalların küçük seviyede açılması, doku deformasyonunu minimuma indirerek kabuklanmayı büyük ölçüde azaltır. Böylelikle işlem sonrasında ekim yapılan bölge daha çabuk iyileşir ve bölgede herhangi bir iz kalmaz.

Safir uçlar ile açılan kanallar, saç köklerinin çıkış yönüne uygun olarak daha sık bir ekimin olmasını sağlar. Bu teknik ile saç dökülmesi yaşayan kişilere, kendi saç köklerinden ayırt edilmeyecek doğallıkta saçlar ekilir. Böylece saçlarda doğal bir görünüm sağlanır.

 

Safir FUE tekniğinin avantajları;

  • İyileşme süreci daha hızlıdır.
  • Saç ekimi daha sık olacak şekilde yapılır.
  • Rahat bir iyileşme süreci olur.
  • Doku tahribi daha az olur.
  • İşlem sonrasında herhangi bir iz bırakmaz.
  • Gerçek safir uçlar ile işlem yapılır.

 

Saç Ekimi Sonrası Ekilen Saçlar Dökülür mü?

Saç ekiminde ekilen saçlar, ekim işleminden birkaç hafta sonra dökülmeye başlar. Bu saç dökülmesi beklenen ve normal olan bir durumdur. Dökülen bu saçların yerine 3-4 ay içerisinde yeni saçlar çıkar. Çıkan bu yeni saçlarda herhangi bir dökülme olmaz. Ancak ekim yapılan bölgedeki doğal saçlar bir süre sonra dökülmeye başlayabilir. Bu durumda saç yoğunluğunun azalmasında bağlı olarak yeni bir saç ekim işlemi yapılabilir.

Saç Transplantasiyası işleminde, ekilen saçların geçici olarak dökülmesi beklenen bir durum olmakla birlikte yeni çıkan saçlarda herhangi bir dökülme beklenmez. Saç tipi, saç yoğunluğu, saç dökülmesi gibi etkenlere bağlı olarak değişkenlik gösteren saç ekiminde ekilen saçların dökülmesi, yapılan işeme göre de değişebilir. Bu konu hakkında bilgiye sahip olmak için bizimle iletişime geçebilir, detaylı bilgi için merkezimize gelebilirsiniz.

 

Ekilen Saçlar Doğal Görünür mü?

Ekilen saçların doğal bir görüntü vermesi tamamen uzmanın yaptığı işleme bağlıdır. Saç ekim alanında uzman olan bir doktor tarafından yapılan saç ekim işleminde, ekilen saçlar doğal bir görüntü sağlar. Ekim yapıldığı belli olmayacak seviyede ekilen saçlar ile sizde doğal bir görünüme kavuşabilirsiniz. Saç ekim işleminde doğal bir görüntünün sağlanması, hastanın istediği görünüme göre de değişiklik gösterebilir. Hastanın istediği ve uzmanın da onayladığı saç ekim işlemlerinde, doğal bir görünümün olması oldukça mümkündür.

 

Saç Ekim Fiyatları

 Saç ekim fiyatları, hastaya uygulanacak işleme göre değişiklik gösterebilir. Saç ekim işlemlerinde genel olarak tercih edilen DHI saç ekimi ve Safir FUE saç ekimi olmak üzere iki farklı yöntem bulunur. Bu yöntemler, hastanın isteğine ve hastaya yapılacak işleme göre değişiklik göstermektedir. Hastaya yapılacak işlem, hastanın değerlendirilmesi sonucunda tespit edilerek en uygun yöntem uygulanır. Saç ekim fiyatlarında, hastanın saç tipi de önemli rol oynamaktadır.

Saç Ekim işlemlerinde, uzmanın hastayı değerlendirmesi sonucunda, hastanın saç tipi, saç köklerinin yoğunluğu, ekim yapılacak alan gibi noktalar analiz edilir ve yapılacak işlem belirlenir. Hastaya uygun olan saç ekim işleminin belirlenmesinden sonra, hasta işleme hazırlanır. Sonrasında lokal anestezi uygulanarak işlem sorunsuz bir şekilde tamamlanır.

Sizde saç ekim işlemleri hakkında detaylı bilgiye sahip olmak, saç ekim fiyatlarını öğrenmek için İstanbul NS Klinik ile iletişime geçebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi