Üniversiteye yeni başlayan öğrencilerin yaşayacakları şehrin tarihi ve kültürel yerlerini yakından tanıma fırsatı bulduklarını belirten Amasya Gençlik Merkezi Müdürü Şahin Gümüş, 'Projeye katılan gençler her gün önlerinden bilinçsizce geçtikleri yerlerin artık daha anlamlı olduğunu ve şehrin zenginliklerini öğrenme fırsatı yakaladıkları için çok mutlu oldular' dedi.

VALİ VAROL'A ZİYARET

Amasya Valiliği, Amasya Belediyesi ile Amasya Üniversitesi'nin katkılarıyla düzenlenen program kapsamında yöneticilerle yemek yiyen gençler, Vali Dr. Osman Varol, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Rektör Prof. Dr. Metin Orbay ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullah Kodek ile sohbet ettiler.

MANEVİ VE MİLLİ DEĞERLER

Amasya'nın çok önemli izler barındıran bir şehir olduğunu vurgulayan Vali Varol, 'Özel olarak da Türk İslam tarihinden çok önemli izler barındırıyor. Bizler öyle yetişmeliyiz ki bir yandan dünyayla akademik olarak yarışmalıyız. Bir yandan da onlara ders verecek kadar manevi ve milli değerlerimize sahip olarak yetişmeliyiz. Bu ikisini başarabilirsek gerçekten ülkemiz daha ilerilere taşınacaktır' diye konuştu.