Yazımın başlığıyla içeriye giriş yapan sevgili okuyucular, çok üzgünüm ama sizi hayal kırıklığına uğratacağım. Malum gündemde şu an yaz diyetleri var. Her haber sayfasında, her köşe yazısında, her reklamda, dizilerde bu konu işlenmek zorundaymış gibi bir algı var. Ben size uzun uzun, kısa zamanda kilo vermenin formüllerini yazamayacağım. Açıkçası bunu bilmiyorum. Yıllarca altmış kilonun altına düşemeyen, ancak çok uzun süredir elli kilonun üstüne çıkamayan değil çıkmayan bir Fulya'dan bahsedebilirim. İlk önerim; asla geçici yaz diyetlerine aldanmayın.

''Bedenine iyi bak çünkü içinde yaşayacağın tek yer orası.'' Herhangi bir işte başarılı olmanın en iyi yolu uzun süreli hedefler belirlemektir. Bu uzun süreli hedeflerin ise, her gün yapılan kısa vadeli alışkanlıklardan sonucunda oluştuğunu unutmamak gerekir. Her gün yapılan hayata pozitif anlam katan alışkanlıklar yapılan herhangi bir şeyler olmamalı. Bu yapılan her alışkanlık kişinin benliğini, kişiliğini, hayatını oluşturmalı. Konumuzu yaz diyeti ile açtık örneğimizi de bu şekilde devam ettirelim. Örneğin; ''Bu yaz fit gözüküp, bikinimi giyebilmek için spora başladım.'' Cümlesi ile ''Spor yapmak benim için bir yaşam tarzı.'' Cümlesi arasında çok büyük farklar vardır. Çevrenizde her daim zinde ve dinamik olan pek çok insan vardır. Bu insanların ortak özelliği düzenli uyku, düzenli beslenme, düzenli hobi, düzenli spor, düzenli tatil. Yani her şey düzenli, düzenli… Enerjik olmanızı sağlayacak hormon salınımlarının başarılı olması, bu düzenli aktivitelerde gizlidir.

Son olarak en önemli pozitif etkilerden biri; güne erken başlamak! Çok fazla uyuyarak vücudumuzu dinlendirmekten ziyade, yorulmamıza sebep olmaktadır. Kendimizi dinlenmiş ve sağlıklı hissetmemiz için günde yedi saat uyumamız yeterlidir. Sabahları erken kalkmayı sadece işimiz olduğunda değil bir yaşam standardı olarak benimsememiz gerekmektedir. Erken kalkmanın, dikkatinizi dağıtan etkenleri azaltması, yaratıcılığınızı artırması gibi hayatı başarıya ve huzura endeksleyecek birçok etkisi vardır.

Yaz diyeti gibi kısa vadeli hedefleri olan her şeyden uzak durmak, hayatı daha kaliteli yaşamak için en önemli etkenlerden biridir.