4 maymunu bir kafese koymuşlar. Kafesin içerisinde de en tepede muzlar asılı imiş. Maymunlar kafesin içerisinde asılı olan muzları görünce, içgüdüsel olarak davranmış ve muzlara erişme çabası içerisinde bulunmuş. Maymunlar muza erişmek isteyince, dışarıdan bir kişi müdahalede bulunmuş ve maymunlara vurarak maymunların muza erişmesini engellemiş. Maymunlar muhtelif defalar muza erişme çabası içerisinde olsalar da dışarıdan gelen müdahale yüzünden muzlara erişme çabaları da her seferinde olumsuz sonuç vermiş.

Aradan bir hafta geçtikten sonra kafesin içerisinden bir maymunu çıkarmışlar ve yerine olan bitenden haberi olmayan bir maymun yerleştirmişler. Dışarıdan gelen maymun muza erişmek istemiş ancak bu sefer dışarıdaki müdahaleye gerek kalmadan içeride eski muamele ile karşı karşıya kalan maymunlar tarafından şiddete maruz kalmış.
Aradan bir hafta geçmiş ve içeriden yine bir maymun dışarı çıkarmışlar ve yerine yeni bir maymun koymuşlar. Bu sefer bir önceki sefer içeri konan maymun eski maymunlardan daha hınçlı bir şekilde yeni gelen maymuna şiddet uygulamış.
Bu işlem tüm maymunlar değişinceye kadar devam etmiş.
Belirli bir süre sonra maymunlar neden dayak yediklerini bilmeden birbirleri ile sürekli kavga eder hale gelmiş.
Bu örneği ister ekonomi ister işletme isterseniz hayatımızın geri kalan yerleri için uyarlayabilir ve çeşitli dersler çıkarabilirsiniz.
İşletme içinde kaos önemli bir unsurdur. Kaos bazen içeriden kaynaklanabileceği gibi bazen de dış kaynaklı nedenlerden meydana gelmiş olabilir. Ancak işletme içinde yanlış tesis edilmiş ve kanıksanmış her şey zaman içinde kurum kültürü haline gelir.
Bu yüzden işleme sahipleri kontrol edebildikleri içsel değişkenleri ve kontrol edemedikleri dışsal değişkenleri iyi analiz etmeli ve bu değişkenlerin işletmelerine olası etkilerini iyi hesap etmelidir.
Örneğin ihracat yapan bir işletme olduğunuzu var sayalım. İhracat yaptığınız ülkede ekonomik kriz var ise bu durumda alışveriş yaptığınız işletme ile kuralları daha hassas şekilde belirlemek ve doğabilecek riskleri minimum şekle indirecek politikaların benimsenmesi gerekmektedir.
İşte sahip olduğu nitelikli insan kaynağı ile doğabilecek riskleri belki sıfıra indiremeyecektir. Ancak doğabilecek risklerden de en az şekilde etkilenecektir. Bu yüzden 21. yüzyılın en değerli kaynağı olan insana yatırım yapılmalıdır.