1991’de Irak Savaşında Kuzey Irak uçuşa yasak bölge yapıldı. Müttefik uçakları dışında ki, o da sadece ABD demektir; hiçbir uçak oraya giremedi!

Irak merkezi hükümetin eli kolu bağlandı. Bırakın uçuşa yasak bölgede uçak uçurmayı, 11 Eylül 2001 sonrası devrilene dek Saddam o bölgeye hükmedemedi! Bırakın hükmetmeyi girip topraklarım diye gezemedi bile! Sonrası malum.
Dün Irak’ta yapılan; bugün Suriye’de niçin yapılmadı? Niçin yapılmıyor? Türkiye kaç kez “Uçuşa Yasak Bölge” diye diretti ABD niçin kabul etmedi? Ya Batılı müttefiklerimiz? ABD başta olmak üzere Batılı müttefiklerimiz böyle bir karar için diretecekler de o karar çıkmayacak, inanır mısınız buna?
Hadi “Uçuşa Yasak Bölge” den vazgeçtik, Güvenlikli bölge talebimiz oldu, onu niye kabul etmediler. Üstelik devasa göç belası var başlarında. Niye istemiyorlar, Emelleri ne, neden?
Hangi senaryoya ait bu aksiyon sahneleri?
Hangi filme ait bu fragman?
Biz ki, 22 Haziran 2012 yılında keşif uçağımızın düşürülmesine rağmen angajman kurallarına boyun eğip meseleyi akışına bırakmış bir devletiz. Her şeye rağmen meseleyi büyütmeme yönünde gayret sarf etmişiz.
Şimdi neden Rusya’yla Ortadoğu da bilek güreştirir hale getiriliyoruz?
G 20’de kim, kimi boşluğundan yakaladı?
Neden Rusya sonucunu bile bile bizi kendisiyle kavgalı hale getirmek istiyor? Kaç kez uyarıldılar, kaç zamandır ardı arkası kesilmeyen ihlallerine niye devam etti Rusya, inatla? Neden sınırda duran Türkiye’yi ceketinden asılarak savaşın içine çekmeye çalışıyor?
Bayırbucak Türkmenleri başta olmak üzere bu çapsız bu vicdansız bu ahlaksız Suriye iç savaşının bütün mazlum sakinleri elbette korunacak, gerekirse onlarla birlikte elbette savaşılacaktır. Binlerce km uzaklardan burnumuzun dibine kadar gelip de Türkiye’ye seyirci kalmayı hangi akla, hangi hakla tavsiye edebilirler?
Bu doğruya muhatap bir başka doğru daha vardır ki, bunu da unuttuğunuzda devlet olarak, millet olarak yanıltılmış olacağız. Önümüze Sevr Antlaşmasını sürenler Ruslar değildi. Suriye’yi bu hale getirenler de Ruslar değildi. Ruslarla geçmiş de birçok sorun yaşadık amenna yaşayacağız da, ancak bu senaryoda değil!
Bu senaryoda yumurta gibi tokuşturulmamıza izin vermeyin (!) Batılı emperyalizmin açtığı çukura düşmeyelim! Yunan jetleri Egede niye bu kadar tahrikkar olmaya başladı?
Türkiye’yi Suriye’ye demokrasi gelecek diye Suriye iç savaşının bir tarafı haline getiren batılı emperyalist ülkeler nasıl ki, Katil Esad’la bizleri baş başa bıraktıysa yarında Rusya ile bizleri baş başa ve sorunlu bırakmak isteyeceklerdir. Gücümüzden çalacaklar, sıkıntılarımızdan medet umacaklar.
Yazının başından beri sorduğumuz bütün bu soruların cevabında, yeniden iki kutuplu eski günlere dönmek isteyen dünyanın yeni düzen taktikleri, yeni harita çabaları saklıdır. Bunu unutmamak son derece önemlidir.
En sağlıklı konuşlanma, işi ehline bırakmak olacaktır. Savaşa, savaşı iç politika da rutin bir kavga haline getiremeye çalışanlara, gaz verenlere ve dahi Rusların yanında yer almaktan utanmayanlara HAYIR!
Dolar fırlamadı!
Borsa çökmedi!
Kimse çok şaşırmadı!
Niye?
Güzel günlere uyanın
Sağlıcakla kalın
İşinize bakın efendim.