İnsan bir şeyi denemeden neler yapabileceğini bilemez . Zaman zaman girişimde bulunmaksızın bir işin yapılmasını ve başarılmasını beklemek, boşuna bir çabadır. Böyle bir durumda yanılgıya düşülmez çünkü hiçbir risk alınmamıştır. Bir şeyi denemeyen yeni yeni şeyler öğrenemez. Bulunmadığınız ve olmadığınız bir yeri terk etmeniz mümkün değildir.
Girişimciliğin sihirli ve gizli bir yanı yoktur. Kalıtımsal bir yetenek de değildir. O öğrenilebilecek bir disiplindir. Mükemmelliği başaranlar beyinlerinin en becerikli kısımlarına ulaşarak, ondan yararlanmada usta olanlardır, onları diğerlerinden farklı kılan da budur. İnsan her şeyi denemeli ancak yapabileceği şeyleri yapmalıdır. Hiçbir şeye cesaret etmeyen hiçbir şeye ümit beslemez. Cesaret etmek çoğu zaman endişe yaratır. Bir kimse tırmanmaya istekli değilse onu merdivenlerden itemezsiniz.
Başarı, cüretin çocuğudur.
Çoğu zaman sakındığımız için aldanırız, inandığımız için değil. Ne kadar kapasiteli olunursa olunsun bir şeyi yapmaya cesaretle başlanılmazsa başarılı olunmaz . İnsanın bir şeyi başarabilmesi, doğru kararla mümkündür. Hata yapmayı göze almadan doğru iş yapmak da zordur.
Cesaretli bir adam tek başına çoğunluktur.
Toplumlar, ileri noktalara hep cesaretli insanlar sayesinde çıkmışlardır. Yerinde sayan,risk almayan ; uyuşuk ruhlu insanlar bir vizyon oluşturamaz. Ne kadar hata yapılırsa yapılsın kolay olanı tercih etmeyen toplumlar ilerler. Kendimize hedef koyarken yükseklerde yer aramalıyız. Bize kolay gelse de küçük hedefler bizi vizyonsuzluğa ve misyonsuzluğa götürür. Bu tekdüzelikten kurtulmak için yaşamın ötesinde hayatın bir anlamı olduğu hiçbir zaman unutulmamalıdır.