Bundan tam doksan iki yıl önce 12 Aralık ta Mustafa Kemal ATATÜRK, Times Gazetesi ne verdiği demecinde Milli egemenlik esasına dayanan ve bilhassa Cumhuriyet idaresine malik bulunan memleketlerde siyasi partilerin varlığı doğaldır. Türkiye Cumhuriyeti nde de birbirini denetleyen partilerin doğacağına şüphe yoktur demiş. Yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti nin izleyeceği yolu ve hedefini belirtmiş. Velhasıl demokrasi olmazsa olmaz imajı vermiş.


Bundan yirmidokuz yıl önce 12 Aralık ta,bindokuzyüz seksen altı yılında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti radyasyon tehlikesi nedeniyle Türkiye den çay ve fındık alımını durdurmuş.

Ama zamanın bakanı Cahit Aral bakın ben içiyorum,bir şey olmaz diyerek basın toplantısı yaptı,sonra kanserden öldü. Özellikle Karadeniz de niceleri kanserden öldü,niceleri de kanserle boğuşuyor.

Bundan yirmisekiz yıl önce 12 Aralık ta, bindokuzyüz seksen yedi yılında unutulmaz sinema sanatçısı,Adile Naşit i kaybettik.Bir neslin teyzesiydi sanatçı, ve hep öyle kaldı kalplerde.

Bundan on iki yıl önce 12 Aralık ta,ikibin üç yılında Azerbaycan Devlet Başkanı Haydar Aliyev tedavi gördüğü Gata da yaşamını yitirdi.

Evet, bugün on üç aralık,Dünya ve Olimpiyat şampiyonu Naim Süleymanoğlu bindokuzyüz seksen altı yılında Türkiye ye iltica etti.Artık emek vermeden bir şampiyonumuz oldu,devşirme şampiyonumuz yani...

İkibin dört yılında bugün, Şili eski devlet başkanı Pinochet görev yaptığı esnada yaptığı operasyonlar sırasında suç işlediği gerekçesiyle evinde gözetim altında tutulmasına karar verildi...

Evet, bindoküzyüz seksen yılının 13 Aralığında on yedi yaşında ki Erdal Eren yaşı büyütülerek idam edildi.

13 Aralık bindokuzyüz altmış yılında sıkıyönetim, Öncü ve Yeni gün gazetelerini üç gün süreyle kapattı..

Tarih yaprakları bir bir yazıyor neler yaşanıyor,neler yapılıyorsa.Yıllar geçse bile önümüze çıkıyor.İnşaallah yıllar geçtikten sonra geriye baktığımızda utanacağımız bir durumla karşılaşmayız...

Bu arada iki seçim arasında beş ay koskoca TBMM hiç görev yapmadı ya da yaptırılmadı ya, aklıma geldi, binsekizyüz yetmiş yedi yılında ikinci mebusu meclisan çalışmalara başlamış.Tam da doksan üç harbi sırasında,seferberlik sırasında.Durum bizim iki seçim arasındaki durumdan kat-kat kötüymüş yine de çalışmaya başlamışlar...!!!!!

Bindokuzyüz otuz altı yılının 13 Aralığında yani yetmiş dokuz yıl önce bu gün, Milli Eğitim Bakanlığı nın yayınladığı genelgeye göre bundan sonra öğrencilere soyadlarına göre hitap edilecek...ne güzel,Abdullah bin Hüseyin dönemi bitmiş.

Kışı iyice hissettiğimiz bir günde ne de olsa kışın sonu bahardır hatırlatması yaparak,nice sağlık,huzur ve mutluluk dolu günler dileğiyle....