Yeni yıl herkes için bir değişim amacı taşır. Her şeyi değiştirmek için bir dönüm noktasıdır. Temennilerle doludur. ''Yeni yılın size ve ailenize…'' diye başlayan umut mesajları doludur. Yeni yıla girilecek gece telefon hatlarını kesecek kadar bir yoğunluk vardır umut ve iyilik dileklerinde… Kimileri için çok hızlı geçen, kimileri içinse adeta geçmek bilmeyen bir senenin daha sonuna gelerek yeni başlangıçlara yol açılır. Yeni yıla yüklediğimiz duygu, anlam ne kadar pozitif ve kuvvetli olursa, yeni yıl da bize o ölçüde yakınlaşır. Geriye ise emek, zaman ve en önemlisi yaptığınıza gerçekten gönülden inanmak ve o yola baş koymak kalmıştır. Peki, yeni uyanılan bir sabahtan yeni yılın farkı nedir?
Hiçbir farkı yok! Aslında yeni yılın getirileri, bir sabah uyandığınızda ki getirilerden farklı değildir. Sır kendi içimizde! Yeni yıl size, siz emek harcamadığınız sürece hiçbir şey getirmez. Değişimin en önemli başlangıcı gelecek değil geçmiştir. Geçen yıl-yıllarda başarısız yöntemler unutulmamalıdır. Her şeyi geride bırakıp, unutup hepyeni bir başlangıca inanmak sadece zaman ve emek kaybıdır. Her şeyi 2015 ile geride bırakmak, 2016 için yeni umutlar yerini hayal kırıklıklarına bırakacaktır. Bu sebeple geçen zamanlar bizim umut yol haritamızın olmazsa olmazıdır. Hayatın rutin akışı içinde bazen bir hareketlilik gerekir. Tekrar toparlanmak için ve yaşantılarımıza yeni yönler vermek için. Evet, işte yeni yıl tüm bu düşünceler için bir durak olarak kabul edilebilir. Ancak bu durakta unutulmaması gereken şudur; bugün başımıza gelenlerin hepsi, dün düşündüklerimizin, hissettiklerimizin, yaşadıklarımızın bir sonucudur. Aynı sonuçlarla karşılaşılmamak için kötü dahi olsa deneyimler unutulmamalı, yok sayılmaya çalışılmamalıdır.
Hayat, yeni yılları bekleyecek kadar uzun değil. Bu sebeple her günün yenilenmek için bir fırsat olduğunu unutmamalıyız. Yenilik, denilen eylem planı tamamen bizim elimizde ve içimizdedir. Hedefler, yenilenmenin temelini oluşturur.
Yeni yıla değil, kendinize inanacağınız bir pazar geçirmeniz dileğiyle…