Gereksiz gerginlikle haftalardır futbolcuların konsantrasyonlarını bozan bir teknik direktörün verdiği zararı, bir anda yok etmek. Uzun zamandır maç kazanamamanın yol açtığı stresten hemen kurtulmak. Kolay değildi elbette. Takımın emanet edildiği Kenan Yelek ve ekibi, pazartesi gününden itibaren başarmıştı aslında bu sıkıntılı sürecin oyuncular üzerinde yarattığı olumsuzlukları, olumlu yöne çevirmeyi. Futbolcuların morali düzelmiş, konsantrasyonları yükselmişti.

Çok zor maç olmasına rağmen umutluydum açıkçası Adana Demirspor deplasmanından. Ancak böylesine bir maç öncesi üç puanın silinmesi, rüzgarı tersine çevirdi. Hafta başından perşembe gününe kadar yaşanan tüm olumlu gelişmeleri de silip attı, moralller altüst oldu. İşte bu psikoljik olumsuzlukta çıkıldı devre arasında yaptığı flaş transferlerle gücüne güç katan, maddi rahatlık içerisinde yoluna devam eden Adana Demirspor karşısına.

Yine de kazanıp yeniden zirve yarışına ortak olmak, silinen puanları da geri almak istiyordu cesur yürekler. Oyun disiplininden kopmadan mücadele ruhunu sahaya yansıttı futbolcular. Zaman zaman hatalar yapılıp, pozisyon verseler de kendileri de tehlike yaşattı ev sahibi ekibe. Tempoyu düşük tutup, rakibin etkili silahlarına karşı geniş alan vermeyip, hızlı hücumlarla gol aramaktı planlar. Uzun süre de öyle oldu. Son bölümdeki duran toptan gelen gol, en azından var olan bir puan umudumuzu da yok etti, tüm sıkıntılar eşiğinde çıkılan bu ekstra maçta.


Samsunspor, ince bir çizgi üzerinde. Sırat Köprüsü gibi. Zirve yarışına ortak da olabilir, hiç düşünmek istemediğimiz küme düşmeme mücadelesi de verebilir. Bunun kararını Samsun şehri, mücadelesini futbolcu kardeşlerim verecektir. Bu şehir daha önce nice zorlukların üstesinden geldi birlik beraberlikle. Yine bu oyuncular ne zor şartlarda çok zor gibi görünen sayısız maç kazandı taraftarının o müthiş desteğiyle. Yine olabilir. Yeter ki Samsun şehri olarak bu çocuklara güvenimizi inancımızı kaybetmeyelim. Yeter ki birlik beraberliğimizi yeniden sağlayalım. Kenetlenip tek yürek olalalım. Lige verilen bu ara umutların yeşermesi, Samsun şehrinin Samsunspor için gücünü birleştirmesi açısından iyi bir fırsat. Karar senin Samsun.