'Girişimciliğin sihirli ve gizli bir yanı yoktur. Kalıtımsal bir yetenek de değildir. O, öğrenilebilecek bir disiplindir. Mükemmelliği başaranlar beyinlerinin en becerikli kısımlarına ulaşarak, ondan yararlanmada usta olanlardır, onları diğerlerinden farklı kılan da budur.'

Birçoğumuz tutkularımızı izlemekten ve istediğimiz işleri yapmaktan korkarız. Çünkü, risk almayı ve başarısızlığa dayanabilmeyi gerektirir. En büyük yanlış hiç denememektir. Hiç kimse denemeden neler yapabileceğini bilemez. İnsan her şeyi denemeli ama yapabileceklerini yapmalıdır. Yeni şeyler denemeden yeni şeyler öğrenilmez.

'İleriye doğru olduğu sürece, her yere gitmeye hazırım.'

Bir kimse tırmanmaya istekli değilse onu hiç kimse yukarı itemez. Yokuş aşağı gitmek kolaydır. Ama güzel manzara tepeden seyredilir.

İnsanları başarıya götüren bitmeyen tutkularıdır. Hayatı bir kum saatine benzetirsek, bu dünyadaki yaşamımız sınırlıdır. İnsan, başarma azmi sayesinde diğer insanlara göre 'farkındalık' yaratır. Hatalar yapar; zorluklara teslim olmaz. Yeni yeni kararlar alır.

'Hayat, insanın cesareti oranında daralır ya da genişler.' Çaba hayatı anlamlı kılmak, büyük göstermekle, başkaları için çalışmakla mümkündür.

'İnsanı yücelten duyguları, düşünceleridir. Büyük düşünen insanlar yükseklere tırmanma cesareti gösterir. Bu gibi insanlar sayesinde toplumlar ilerler. Yerinde sayan, her gün 'of, puf.' eden insanlar, taş taş üstüne koyamaz. Hep sorun yaşayan, sorunun bir parçası olan insan, çözüme katkı yapamaz. Herkes kendi mesleğine göre bir şeylerle meşgul olur. Büyük işler başaran, farkındalık yaratan insanlar, yaşarken 'zor olanı' seçmişlerdir. Bu gibi insanlar, kutup yıldızı gibi yol gösterici olurlar.

Ünlü işadamı Çelik Kralı Andrew Carneige'nin mezar taşında şunlar yazmaktadır:

'Burada kendinden çok daha akıllı insanları etrafında toplayarak başarıya ulaşmış basit bir insan yatıyor.'

Bilimde, teknolojide yeni buluşlara imza atan insanlara toplumun şükran borcu vardır.

Gençlerimizi lider ruhlu olarak yetiştirmeliyiz. Toplumsal kalkınmamız ve huzurlu bir toplum oluşturabilmemiz buna bağlıdır.