OSVR Nedir?

Osvr Open Source Virtual Reality cümlesinin kısaltmasıdır. Türkçe anlamı ise Açık Kaynak Sanal Gerçeklik'tir. Osvr büyük endrüstri şirketleri tarafından desteklenen sanal gerçeklik platformunu oluşturan gözlük ve çevre birimleridir. Bu gözlük ile bir oyunun karakterinin içerisinde reel Dünya'da yaptığınız hareketleri oyunun size verdiği izinler doğrultusunda yapabilirsiniz. Osvr oyunlar için tasarlanmış farklı bir ekosistemdir. Oyunda savaş kahramanı olabilir yada sanal dünyada güzel bir oyun karakterinin gözünden oyunu oynayabilirsiniz. VR gaming oyunların ana objesi olan osvr ler yüksek çözünürlüklü görüntüde sunmaktadır.

OSVR Nasıl Çalışır?

Osvr aslında teması bir açık kanaklı bir yazılım platformunun elektronik kartlara uyarlanarak sizlere sunulmasıdır. Bu uygulamanın ana geliştiricilerinden birisi olan Razer firması oyun konusunda oyuncuları en uç noktada oyun keyfini çıkartmalarını hedefliyor.

Ürünü sayın aldınız şimdi sıra kurulumunda. Ürün Playstation için alındıysa tak kullan çalışacaktır. Ancak bilgisayar için aldıysanız ürünün yazılımını kurarak oyunları entegre edebilirsiniz.

OSVR Nasıl Satın Alırım?

Şuanlık Türkiye'de resmi olarak satışa sunulmadı ancak yurt dışında ürünü bulabilirsiniz. Amazon gibi uluslararası çalışan şirketlerde bu ürün bulunmaktadır.

OSVR Fiyatı Ne Kadar?

Şuanlık fiyatları markadan markaya değişiyor olsa bile rakamlar öyle sanıldığı kadar yüksek fiyatlar değil. 100 dolar ile 400 dolar arasında değişen fiyatları mevcut. Bu tabi aldığınız kite göre değişiklik gösteriyor. Benim size tavsiyem Razer bu işin ana geliştiricisi olduğu için Razer almanızdır. Çünkü OSVR ile yazılım anlaşmaları mevcuttur ve Razer her ürettiği VR cihazında OSVR yazılımını kullanmaktadır.

OSVR'ye Destek Olan Şirketler

Osvr'ye bir çok şirket destek olmaktadır. Bunlar Intel, Nod, Razer, Ubisoft, Leap, Jaunt, Gearbox gibi büyük şirketler başta gelmek üzere birçok şirket Osvr'ye destek olmaktadır.