Her ne iş yaparsak yapalım, yaptığımız işi en iyi bir şekilde yapmalıyız.Bu durum, insanın yetişmişlik seviyesiyle, bilgisiyle ilgilidir.Kalite tıpkı diğer yapılması gerekli olan şeyler gibi kendiliğinden olmaz. Kalite süreci, insanın kaliteye ilk günden itibaren kendini adaması gerekiyor. Bir işte adanmışlık yoksa mükemmellik de yoktur.

Artura Toscanini, orkestra şefi olarak hayatında önemli bir kariyere imza atmıştı. 80. doğum gününü kutlarken, gazeteciler oğlu Walter'e şu soruyu yönelttiler:

"Babanızın bunca yıldır yaptıkları arasında en önemli işi, en büyük başarısı nedir sizce?"

Walter tereddütsüz şu cevabı verdi:

"Babam açısından böyle bir şey düşünülemez. Çünkü herhangi bir anda, ne iş yapıyorsa, o iş, babamın hayatının en büyük işidir.İster bir orkestra yönetsin, isterse bir portakal soysun, yaptığı her şeye büyük önem verir ve özenle yapar."

Büyük bir şirketin pazarlama bölümüne yeni bir müdür getirildi.O bölümde 30 yıl çalışan bir memur olaya tepki göstererek,yıllardır edindiği tecrübesiyle müdürlüğün kendi hakkı olduğunu savundu. Şirketin genel müdürü bu sözlerin sahibine şöyle cevap verdi:

"Dostum, sizin gerçekte 30 yıllık tecrübeniz yok.30 tane bir yıllık tecrübeniz var"

Amerikan Prudential sigorta şirketinin başkanı Joseph J. Melone yapmış olduğu bir konuşmada şöyle der :

"Şimdiye kadar okuduğum her şey gösteriyor ki bu dünyada en çok başarılı olan,insanların gerçekten saydığı kişiler,hep aynı şeyi söylüyorlar:Hayatta en büyük zevk,zenginlik,ödül ya da yüksek mevkiden gelmiyor.Değerli bir şeyi,değeri sürekli olan birşeyi başarmaktan geliyor.

Eski Romalılar, yapım işindeki başarıları nedeniyle kayda değer bulunuyorlar. Birçok Roma kemeri hala ayakta duruyor. 2000 yıldır varlıklarını sürdürmüşlerdir. Romalıların ilginç bir uygulamaları vardı.Bir kemerin yapımını bitirdiklerinde, sorumlu olan mühendisin, iskele kaldırıldığında, kemerin altında durması beklenirdi.Eğer kemer dayanıklı olmamışsa bunu ilk öğrenecek olan kendisi olurdu.

Yaşamınızda neyi yapmayı seçerseniz seçin, öyle yapın ki; çocuklarınızın çocukları bir gün güven ve gururla altında durabilsinler."

Büyük başarıların sahipleri, küçük işleri titizlikle yapabilme sabrını gösteren kişilerdir.

"En sıradan iş bile büyük başarılar gösterme potansiyeline sahiptir."