Başarı önemli bir kelime, çoğumuz belki sadece bu kelime için çabalıyoruz. Hepimizin hayatında sıkça kullandığımız bir kelime ''Başarı''. Ancak, neye göre, kime göre başarı? Başarı kıstaslarımız neler? Başarıyı elde etmekteki çabamız neden? Başarıya giden yoldaki çabamız ne için? Başarı tanımlamalarımız neler? Herkesin bu sorulara verdiği cevaplar, farklı olacaktır. Bence olması gereken de budur. Başarıyı elde etmenin en büyük sonucu huzur ve mutluluktur. Belki hepimiz için ortak duygular bunlar olabilir. Peki, bu başarının en büyük sırrı nedir?

Öncelikle başarının sırrı ''en'' ile başlamaz! En yüksek puanı almak, en yüksek maaşlı bir işe girmek, en yüksek makama gelmek, en iyi işi bulmak, en iyi okula girmek… ''En'lerin'' asla bir sonu yoktur. Çünkü ''en'' bir kıyaslamadır. Bu demek oluyor ki gelinen noktanın her zaman daha iyisi var olacaktır. Elde edilmek istenen başarı, kişinin kendisine ve işine duyduğu saygısına bağlıdır. En bir kavram değildir. Ulaşılabilir bir ölçüt değildir. İyi ya da kötü olmayı başarılı ya da başarısız olmayı temsil etmez. İçi boştur. Bu sebeple ''enlere'' ulaşmaya çalışmak, insana sadece kuru ve tatsız bir yorgunluk kazandırır.

Evrendeki en şanslı insanlar mesleğini, işini severek yapan insanlardır. Günlük olarak yaşamı dilimlere ayırdığımızda, en uzun dilim işimize ayrılıyor. Dünyada her insanın yapması gereken en önemli şey kendi işini iyi yapmasıdır. Eğer işini iyi yapamıyorsan, hangi okullardan mezun olunduğunun, kaç diplomanın ya da kaç sertifikanın olduğunun bir önemi yok. Çünkü eğer işinizi iyi yapamıyorsanız ne iş yaptığınızın ya da unvanlarınızın bir önemi yoktur. Ne iş yaptığınızın bir önemi yok, bu işi iyi yapın yeter. Martin Luther King diyor ki;"Eğer sizden sokakları süpürmeniz istenirse, Michelangelo'nun resim yaptığı gibi, Beethoven'in beste yaptığı gibi veya Shakespeare'in şiir yazdığı gibi süpürün. O kadar güzel süpürün ki gökteki ve yerdeki, cennetteki ve dünyadaki herkes durup "Burada işini iyi yapan harika bir çöpçü yaşardı." desinler.

Ne isterseniz onu yapabileceğiniz bir pazar geçirmeniz dileğiyle.