Yeni hoca geldi.Biraz geç de olsa karar verildi ve Engin Korukır takımla çalışmaya başladı. Samsunspor taraftarının bu karar karşısında pek bir heyecanlandığını söylemek güç. En azından hava bu şekilde. Değişik yorumlar var. Beklenti daha başkaydı sanki.Bazı çevreler dudak büküyor. Karamsarlık yerini umuda bırakabilmiş değil henüz. Bu durumun başlıca sebebi Engin Hocanın bizden önceki performansı. Çalıştığı takımların istenilen noktaya gelememesi ve doğal olarak da çalışma sürelerinin kısa olması.
Bir insanı değerlendirirken geçmiş mutlaka bir fikir verir ama futbolda dün yoktur.Her takımın havası başkadır. Her şehrin kendine özgü birtakım özellikleri vardır. Her takımın yönetim tarzı, oyuncu yapısı, taraftarı, futbol kültürü farklıdır. Bir takımın başarısında; tüm bu saydıklarımın payı vardır. Hem olumlu anlamda hem olumsuz. Yani bir teknik adam tek başına her şey demek değildir. Engin Hoca için de durum böyledir. Önceki takımlarda hangi şartlarda çalıştığını, oralardaki atmosferi tam olarak bilemiyoruz. Tabii ki futbol sonuç oyunudur. Aldığınız sonuçlar iyi ise siz de iyisiniz. O bakımdan tüm ön yargıları terk edelim.
Geçmişi değil anı düşünelim ve yaşayalım.
Samsunspor takımının şu an içinde bulunduğu atmosfere baktığımızda; durumun genel olarak psikolojik olduğunu gözlemleyebiliriz. Bir konsantrasyon kaybı, bir inanç azalması, bir enerji ve sinerji sıkıntısı var. Bu durumlar düzeltilebilirse, oyun anlamında bir dokunuş yapılabilirse, bu şehre bir inanç pompalanabilirse; bu takım tekrar çıkışa geçer.
Evet tekrar çıkışa geçer diyorum, çünkü bu takım kötü bir takım değil. Biz iki üç maçlık bir seri yakalayalım bu takımın ölüsü play off oynar.
Ama işlerin yoluna girmesi için aslolan taraftar faktörüdür .Bu hiç ama hiç unutulmamalıdır.