"Dünya üzerinde en güçlü silah ateşlenmiş insan ruhudur."
Toplumları hatta insanlığı en ileri noktalara taşıyan insan faktörüdür. Her türlü ekonomik ve sosyal gelişmenin temelinde insan unsuru vardır. İyi yetişmiş,kaliteli insanlara ihtiyacımız var. Daha kendisine faydası olmayan bir insandan topluma yarar nasıl bekleyebiliriz?
Toplumların refah seviyesinin yükselmesi,ekonominin büyümesi;barış ve kardeşlik ortamında mümkün olabilir. Biz istesek de istemesek de toplumların amacı, hep ileriye gitmek olmuştur. Lüzumsuz tartışmalar;fikri temeli olmayan bakış açıları ve hedef yoksunluğu bizi sığlığa götürür. Kaliteli insan yetiştirmek mecburiyetindeyiz.En az kendisi kadar başkalarını da düşünebilen insana ihtiyacımız var toplum olarak. Kavramlar birbirine karışıp doğru ve gerçek kaybolmamalıdır. "Benim gibi düşüneceksin.Tanımlamaları ben yapacağım." Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki kalite ve marka sorunu yaşamımızı etkiliyor. Ne düşünürsek düşünelim hepimiz aynı zaman diliminde farklı mekanlarda yaşıyoruz.Birbirimize karşı saygı ve ölçüyü elden kaçırmamalıyız. Hepimiz aynı topraklar üzerinde yaşıyoruz.Bu vatan bizim.Bu ülke bizim.Yani hepimizin.Bu şuurdan nasibini almamış sığ düşünceli insanlar olabilir. Allah'a şükürler olsun ki sayıları fazla değil.Kale içten fethedilir.Bizim vücudumuz ne kadar sağlam olursa, o kadar az mikrop tesir eder, az hastalanırız.Sorunlarımızı başkalarını suçlayarak çözemeyiz. Hepimizin aklı var. Sağlıklı bir toplum yaratmak bizim elimizde.
"Arayış" adlı şiirimde:
Ruhunu kaybetti
Kentler
Çimento rengine büründü
Yüzler
Başka türlü kokuyor
Artık
Çiçekler
Güller
Nergisler
Karanfiller...
Hayatı ve insanları sevmek biraz da bizim elimizde...
Her şey eğitimle mümkündür.Sağlıklı nesil ve toplum ancak eğitimle sağlanır. Kültürel değerlerimizi,tarihimizin köklerini gençlerimize tanıtmalıyız. Bu konuda hiçbir zaman geleceğe dair umudumu kaybetmedim.Yeter ki sağlıklı nesiller yetiştirebilelim.