Bugün sevginin günü yani kadınlar için biliyoruz ki erkekler için tarih pek önemli değil belki de haklılar. Senenin her günü canına oku sonra bir günde ne kadar değerli olduğunu hediyelerle göster bu hediye işine, sevgililerden çok ticaretle uğraşanlar seviniyor. Şimdi ben de itiraf etmeliyim ki kadınları çiçekler çok mutlu ediyor bazen düşünüyorum da bu kadar şeyle bile mutlu olabilen kadınlar, neden hayatı zorlaştırıyor her neyse ben çiçek alamadığım için balkonda odalarda çiçek bakıyorum yani kendi işimi kendim hallediyorum ne gerek var strese girmeye zaten benim hayatım da böyle bir gün kutladığımı hatırlamıyorum yani hatırlamamanın nedeni hafıza kaybı ile ilgili değil neyse ben de bazı insanlar gibi tribe girmiş hissedeceğim kendimi :)

Sevgililer Günü, çok da önemli değil çünkü insanlar her yıl yeni bir sevgiliyle kutluyor bu günü. Fakat bazı insanların yılda bir kez de olsa bunu hissetmek istemesi, onların en doğal hakkı diye düşünüyorum, çünkü sevgisiz bir toplumun asabi topluluğuyuz. Umarım bugün herkes çok mutludur ve bu sevgileri sonsuza kadar sürer. Lütfen birbirinizi samimi ve dürüstçe sevin hediyeleriniz tek kişiye ait olsun bazen mağazalarda denk geldiğim oldu belki size de denk gelmiştir. Evdeki eşi için hediye alırken, sevgilisini de düşünen nazik insanlar var. Neyse fazla bu konulara girmeyelim sadece herkese hak ettiği sevgiyi verin, günümüzün gerçek sevgilere ihtiyacı var.

İnternette gezinirken bakın neler buldum belki size de uğur getirir diye sizinle paylaşmadan yapamadım bizi biz yapan gelenekler ben seviyorum saçma sapan gelse de ne zararı olur ki insana bu arada bunları yapın da demiyorum sadece ilginç geldi demek ki Sevgililer Günü adetleri de varmış.

'' Bir dönem tatil ilan edilen Sevgililer Günü'nün adetleri, ülkelere göre değişiyor. Sevgililer Günü'ne ilişkin adet ve inanışlardan bazıları şöyle:Bu bir modern zaman inanışı Sevgililer Günü'nde radyo ya da televizyonu açtığınızda ilk duyduğunuz erkek ismi, evleneceğiniz kişinin adı olur.
Sevgililer Günü'nde eldiven bulursanız, gerçek aşkınız şu andaki sevgiliniz değil…
İngiltere'nin kırsal kesiminde 14 Şubat'ta tahtadan 'aşk kaşıkları' yontulur ve üzerlerine kalpler, anahtarlar, kilitler çizilir. Bu desenlerin anlamı şudur: 'Sen kalbimin kilidini açtın'…
Bazı ülkelerde genç kadınlar sevgili adaylarından 14 Şubat armağanı olarak birer giyecek alır. Eğer kız bu kıyafeti giyerse anlamı evlenme teklifini kabul etmiş olmasıdır.
Kimi ülkelerdeki inanışa göre, Sevgililer Günü'nde bir kadın gökyüzünde bir 'ardıç kuşunun' uçtuğunu görürse denizciyle evlenir. Serçe görürse fakir bir adamla evlenir, ama çok mutlu olur. Eğer saka kuşu görürse bir milyonerle evlenir. Güvercin görenin huzurlu bir yuvası olur.
Evlenmeyi düşünebileceğiniz 5-6 kişinin ismini aklınızdan geçirin ve elinize bir elma alın. Elmanın sapını çevirmeye başlayın ve bu sırada isimleri söyleyin. Elmanın sapı koptuğunda hangi isim aklınızdan geçiyorsa onunla evlenirsiniz.
İtalya'da bu günü kutlamak ve Katolik azizlerini onurlandırmak için büyük ziyafetler veriliyor. Kadınlar daha gün doğmadan kalkıyor ve pencereden bakmaya başlıyor. Çünkü, dışarıdan geçen ilk erkeğin hayatlarının erkeği olacağına ve 1 yıl içinde evleneceklerine inanıyorlar
Herkese sevgi dolu bir yaşam ve hafta sonu diliyorum.