Her fırsatta ortalığa çıkıp "Hepimiz Ermeniyiz" diyen hümanist aydın özentili şuursuzlar:

24 yıl önce, 613 Azerbaycan Türkü Hocalı'da; çocuk, kadın, yaşlı denmeden kişiliğine büründüğünüz Ermeniler tarafından katledildi.

O günlerde bırakın herhangi bir Avrupa ülkesinde, Türkiye'de bile kimse çıkıp 'Hepimiz Azeriyiz' demedi.

Beklenmiyordu zaten.

Hatırlayın Hrant Dink'in öldürüldüğü gün toplumda bir kısım insan biraraya gelip 'Hepimiz Ermeniyiz' sloganlarıyla tepki göstermişti.

Nitekim düşünceleri nedeniyle ülkemizde bir Ermeni yazarın öldürülmesi, millet olarak bizim aleyhimize bir durum olmuştu..

Malum sloganı haykıranlar arasında çok sayıda Türk de yer alıyor. Aslında bu kişiler için, 'ne yaptıklarının farkında olmayan, geçmişinden habersiz, zavallı insanlar' tabirini kullanmak bizleri ırkçı yapacaksa peşinen ifade deyim en başa yazılsın adımız.

Kendilerine soracak olursak, muhtemelen bir köşe yazarının satırlarında dile getirdiği gibi 'birleştirici olmak için bu sloganı haykırıyoruz' şeklinde cevap vereceklerdir.

Irkı, dili, cinsiyeti, rengi ne olursa olsun, her şeyden önce her birey insandır. Birleştirici olmak için Ermeniliğin değil insanlığın ön plana çıkarılması gerekmez miydi? Hele ki asırlardır Osmanlı topraklarında sükut içerisinde yaşayıp, son anda Türklere nankörlük eden ve terör örgütleriyle günümüzde de işbirliğini sürdüren bir milletin ısrarla dile getirilmesi, Anadolu insanını rahatsız etmektedir. Bu sloganı destekleyerek mevzuyu köşelerinde kaleme alan sözde aydınlar, Anadolu insanının duygu ve düşüncelerinden ne kadar uzak olduklarını açıkça ifşa etmekte.

Yanlış anlaşılmasın. Eski yaraları deşmek gibi bir uğraş içinde değiliz.

Gayemiz, ikiyüzlü yaşamların umutlu olmamakla birlikte biraz olsun utanmalarını sağlamak için tarihin altını çizmek.

1922'de Cemal Paşa Tiflis'te katledildi.

Ermeni Terör Örgütü ASALA, 1973 yılından 1994 yılına kadar en az Hrant Dink kadar masum olan tam 35 diplomatımızı ve elçimizi öldürüldü.

Anadolu'da doğranan masumları yazmıyorum bile.

Ve biliyor musunuz öldürülen hiçbir Türk için kimse sokaklara çıkıp 'Hepimiz Türküz' demedi.

Demek ki Türk kelimesinden rahatsızlık duyuyorlar; bu milletin asırlardır bu topraklarda yaşamasına tahammül edemeyenler var içimizde…

Çünkü bu ülkede Türk milletinden daha rahat yaşam süren ama halkın duygu ve düşüncelerinden habersiz yaşayan belirsiz zümreler var. Türk insanının geçmişten günümüze acılarını anlayamayan bir tebaa…