Geçen hafta meslektaşlarımıza ve Ondokuzmayıs Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nde okumakta olan öğrencilerimize bir dizi teknik seminer düzenledik. Amacımız meslektaşlarımızın ve öğrencilerimizin mesleki gelişimine katkı koyabilmek ve teknolojideki gelişmeleri takip edebilmelerini sağlamak idi.

Konuğumuz Systemair HSK Havalandırma Endüstri San. ve Tic. A. Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vural Eroğlu idi.Kilisli olan Eroğlu, makine mühendisliği eğitimi aldıktan sonra ailesinde olan memur kültürüne rağmen iş dünyasında özel sektörü seçmiş ve devamında girişimci olmuş.

Mezun olduğu 1974 yılından sonra ısıtma, havalandırma ve iklimlendirme sektöründe ilk etapta ücretli olarak Termas ve Teba firmalarında çalışmış. Daha sonra sahibi olduğu HSK firmasını 1981 yılında kurmuş. 2012 yılında küresel gelişmeler doğrultusunda firmasını Norveçli Systemair ile evlendirerek Systemair HSK Havalandırma Endüstri San. ve Tic. A. Ş.'yi kurarak şirketin yönetim kurulu başkan yardımcılığını üstlenmiş. Halihazırda bu görevini devam ettirmekte.

Vural Beyin iş yaşamındaki bu süreç, pek çok deneyimli iş insanı/ekonomistin de önereceği bir süreç. Ancak Vural Beyin iş yaşamına senkron olmuş sivil toplum üyelikleri ve yöneticilik deneyimlerini öğrendiğimizde, sosyal yaşamda da ihtisaslaştığını ve hedeflerini net bir kararlılıkla ortaya koyduğunu görebiliyoruz.

Mezun olur olmaz 1974 senesinde Makine Mühendisleri Odası'na kayıt olan Vural Bey odaklandığı hedeflere senkron olacak şekilde sırasıyla 1992 yılında Türk Tesisat Mühendisleri Derneğine (TTMD) , 1998 yılında Isıtma Soğutma Klima Araştırma ve Eğitim Vakfı'na (İSKAV) , 1998 yılında İklimlendirme-Soğutma-Klima İmalatçıları Derneği'ne (İSKİD) , 2006 yılında İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği'ne (İSİB) , 2012 yılında TOBB İklimlendirme Meclis Üyesi oluyor. Halen üyesi olduğu Isıtma Soğutma Klima Araştırma ve Eğitim Vakfı'nın (İSKAV) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürüyor Vural Bey.

Mesleki hedeflerin sosyal yaşamla senkronizasyonu ve hedeflere yönelik odaklanmayı yaşamından kesitlerle öğrencilerimize anlattı Vural Bey. Eminim ki birçok öğrencimizde farkındalık yaratmıştır bu paylaşım.

Sektöründe dominant bir aktör olarak örnek gösterilen Vural Beye yaşamında başarılar dilerken ülkemizde daha çok üretken girişimcilerin çıkmasını temenni ediyorum.

Sağlıcakla