Eğitim, bir toplumun ilerlemesinde en önemli faktördür.
Eğitim sayesinde insanlar arasında işbirliği ve güç birliği daha sağlam bir zeminde kendini ifade eder.
İnsanını eğitebilmiş memleketler daha kendine güvenen,daha sağlıklı ve bilinç düzeyi tekamül etmiş toplumlardır.İnsanlara belirli bir hedef koymadan verim almak çok zor.Bir insana " Akşama kadar yürü" desek hiç kimse yürümek istemez,"Bir saat yürüyeceğiz" desek herkes yürümek ister çünkü hedef bellidir.
Gençleri okutmak bir meslek sahibi olmasını sağlamak yetmiyor.Gençlerimizi her şeyden önce iyi bir insan olarak yetiştirmeliyiz.İyi bir insan olmanın tanımı bellidir:Fedakar insan yetiştirmek.Kendini düşündüğü kadar başkalarını da düşünebilen insan...İyi bir insanı belirli bir tanımlamanın sınırlarına hapsetmek de yetmez.O kendi aklıyla,doğruyu,yanlışı görür,bulur.Doğru olanı yapar. İnsanımızı günlük çıkarlar peşinde koşmadan,büyük idealler etrafında kenetlenmiş tutkular sayesinde yüce şeylere yükselmeleri sağlanabilir. Kalkınma,müreffeh toplum kendiliğinden olmuyor.Kendini milletine adamış yüce ruhlu nesiller yetiştirmeliyiz. Milli bekamız, bize bunu emrediyor. Ne iş yaparsak yapalım,hangi mesleğin insanı olursak olalım bizim için en önemli rehber önce iyi bir insan olmaktan geçer.Dünyanın her yerinde geçerlidir bu reçete.Yetişmiş insan kendi başına bir çoğunluktur. Hayatı,insanı anlamada büyük bir çaba gööstermeksizin doğruyu bulur.
İnsanların,toplumların amacı huzurlu ,kalkınmış, sorunsuz bir toplumda yaşamaktır. Aslında böyle bir toplum yoktur. İnsanoğlu yaşadığı sürece hep sorunlar olacaktır.İyi yetişmiş toplum bireyleri, sorunları çözecektir.
" Yalnızca tutkular ,büyük tutkular ,ruhu yüce şeylere yükseltebilir."
"Eğitilmişlerin umutları ,hiçbir şey öğrenmeyenlerin zenginliğinden daha güçlüdür."