Öncelikle pazar günü

Ankara'da meydana gelen

Terör saldırısından dolayı

Keder ve hüznümü belirtir

Ölenlerimize rahmet

Yaralılarımıza şifalar

Nezdinizde milletimize başşağlığı dilerim.

Şüphesiz korkudan endişeden öte

Öfke, hınç vb duygular daha hakim.

Dizginlemek,

Geleceği düşünerek daha duyarlı

Daha akılcı hareket etme gereğini bilmek, buna göre davranmamız gerektiğini artık hepimiz çok iyi biliyoruz. Mevla birliğimizi dirliğimizi daim eylesin.

Efendim Bafra Musiki Cemiyeti'nin Rumeli'de gerçekleştireceği seri konserler için Çipras'ın ülkesindeyiz. İlk durağımız Selanik oldu. Neobafra- Kavala-Gümülcine- Dedeağaç devam edip gideceğiz birkaç gün.

Başta Sevgili Başkan Namık ANARAT Bey olmak üzere Bafra Musiki Cemiyeti'ni ve Türk Sanat Müziği- Türk Halk Müziği korolarını tebrik ederiz.

Harikulade bir tanıtım

Harikulade bir kültürel iletişim

Harikulade bir dostluk köprüsü atılıyor.

Üç tarafı denizlerle, dört tarafı düşmanla çevrili bir ülke diye bahsederken kendimizle, adeta dostluk adına insanlık adına nefes aldık.

Bir kin ya da nefret görmüyorsunuz Yunanınlar da. Şüphesiz marjinal örnekler yaşanmıştır. Bırakın dostluğu komşuluğu insanlığı incitici birçok şey yaşanmıştır ama hepsi geride kalmış tarihin hınç ve öfke çöplüğüne dönüşmüştür.

Başta da yazdığım gibi, düşman olarak algılanmıyorsunuz. Hatta ülkemizden mübadeleyle gitmiş kuşağın Rum çocukları sizi hemşehrisi, yakını olarak karşılıyor. Bunu unutmamak son derece değerli sanırım.

Ülkelerin kavgaları politik manevraları birbiriyle dalaşmaları elbette olabilir, olacaktır da ama halkların birbirine karşı bir düşmanlığını şimdiye kadar ne gördüm ne hissetim.

Geçen haftalarda Yunan Hükümeti'nin hükümetimizle yaptığı işbirliği sıcak temas esasında iki toplumun iki halkın birbirine ihtiyacından öte sosyolojisinin tarihsel mirasındaki insani ilişkinin hala ne kadar sıcak kalabildiğinin resmiydi.

Bunu kaybetmemek lazım.

Ve asla unutulmamalıdır

Geliştireceğimiz ilişki sıcak temas

Bizim Rumeli'deki kardeşlerimize, bizden mübadele ile kopup gidenlerimize uzattığımız bir el değildir sadece. Bu el Avrupalı bir Türkiye ye yol açmaktır.

Dostluklar yakın

Düşmanlıklar kin ve öfke hepimizden uzak olsun efendim. Zaman içinde daha çok şeyler paylaşacağız, sağlığınız ve esenliğiniz daim olsun.

Güzel günlere uyanın

Sağlıcakla kalın efendim.