Güneydoğu’da birçok il ve ilçede hendek kazarak,barikat kurup özerklik ilan eden eli silahlı PKK’lı teröristler, güvenlik kuvvetlerinin kararlı operasyonları sonucunda ya etkisiz hale getiriliyor ya da teslim oluyor. Öyle ki Kandil'deki terör baronlarına kanıp aylarca güvenlik kuvvetlerine mermi sıkan ,bombalı tuzak kuran yüzlerce kandırılmış PKK’lı teröristin acı sonuna tanık olmaya devam ediyoruz.Bu tarihi tanıklığımız sırasında, şehit düşen vatan evlatlarının acısı da canımızı acıtmaya devam ederken,özellikte Nusaybin’de nasıl bir batağın içerisine düştüğünü anlayan ve gören teröristlerin güvenlik kuvvetlerine peş peşe nasıl teslim olduklarının görüntüleri, kamuoyu ile paylaşıldıkça; nasıl bir perişanlık içerisinde oldukları konusunda hep birlikte fikir sahibi oluyoruz.

Görünen köy kılavuz istemiyor .Uğruna özerklik ilan ettikleri bölge halkını ve kendilerini yaşadıkları yerleşim yerleriyle birlikte ne hale düşürdüklerini gördükten sonra, son çare olarak teslim olan PKK’lı teröristlerin yaptıkları ilk açıklamalar pişmanlık temelinde gelişiyor.Teslim olanlardan birisi ,”Köpekler gibi pişmanım “ diyor.Diğer teslim olan teröristler de benzer açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. Bu açıklamalar içtenlikle mi yoksa korkudan yapılan açıklamalar mı bilmiyoruz... Yine de şu soruyu sadece kendimize değil herkese soruyoruz.Nusaybin’de teslim olanlar gerçekten pişman mı?Kendi adıma onların pişmanlıklarını endişe ile karşılıyorum.Çünkü biz bu filmi daha önce de gördük, pişman olduğunu söyleyip canını kurtaranların daha sonra geldikleri yere nasıl da koşarak gittiklerine de tanık olduk.Bizler birkaç ay öncesine birlikte gidelim Silopi ve Sur’da yapılan operasyonlara orada yaşananlara tanıklığımızı hatırlayalım.Özerklik ilan etmek nasıl oluyormuş orada yaşananları hep birlikte gördük.Güvenlik kuvvetlerimizin başarılı operasyonları karşısında PKK’lı teröristlerin düştüğü durumu, hep birlikte görmedik mi?Bizler Sur’da Silopi’de ve daha birçok yerde olup biteni görürken Nusaybin’de alçakça tuzak kurup tünel kazarak hazırlık yapanlar acaba bizim sonumuzda aynı olur diye düşünmediler mi? Bu yüzden son pişmanlıkları ne kadar gerçek pişmanlık bilmiyorum.! Her şeye rağmen Nusaybin’de güvenlik kuvvetlerimizin başarılı operasyonları karşısında bozguna uğrayıp son çare olarak güvenlik kuvvetlerine teslim olan teröristlerin pişmanlıklarına inanmak istiyorum.

Nusaybin’de olduğu gibi başka birçok yerde de PKK’lı teröristler artık teslim olmalıdır. Devlete teslim olmak; insanca yaşamak ,insanca yaşatmak ve yaptıklarının hesabını adalete pişmanlıkla vermek isteyen teröristler için kaçırılmayacak bir fırsattır. Pişman olmak, etkisiz hale getirilmekten iyidir. Nusaybin’de pişman olduklarını söyleyip teslim olanlar, canlarını Kandil'deki terör baronlarına feda etmek zorunda olmadıklarını göstermişlerdir.Umalım ki gerçekten pişman oldular…