MHP Genel Başkan Adayı Sayın Meral Akşener'in Fatsa mitingi, iktidar partisinin kalabalıklarını aratmadı. Halk merak içinde onu dikkatle dinledi. Bu neyin göstergesi derseniz… Bana göre halk nabzını tutabilecek yeni liderler de ortaya çıkabilsin istiyor. İstiyor değil adeta bunun özlemi içinde. Yeni şeyler dinlemek istiyor. Geçmişte kalması, unutulması gereken suçlayıcı, karalayıcı muhalefet yerine yeni şeyler söylensin, önüne kendisi için projeler sunan birileri çıksın da sahipleneyim istiyor.

2001 sonrasında adalet ve kalkınma diyerek ortaya çıkan şimdiki Sayın Cumhurbaşkanımızı ödüllendiren halk, onun yaptıklarını sürekli karalayan muhalefete itibar etmediğini 14 yıldır ısrarla vurguluyor ama daha iyisi çıksın daha iyi hizmetler gelsin(!) de istiyor. Bunun özlemi içinde. İşaret bu!

Halkın arasında köşe köşe dolaşarak bütün dikkatimle dinledim Sayın Akşener'i. Sadece onu değil, onun sözlerine yorum ve tepkilerin mırıltı ve homurtularını da dinledim. Meydanda sadece ülkücüler yoktu. Çeşitli partilere oy vermiş çok insan vardı, AK Parti binasının bile balkonları dopdoluydu. İnsanlar acaba ne diyecek merakı içinde heyecanlıydılar.

Sayın Akşener, çok güzel giriş yaptı; iyi de alkış aldı. Halk yargıda ne yapacak, eğitimde, sağlıkta, güvenlikte, sosyal hayatın düzenlenmesinde, işsizliğin önlenmesinde projeler ne merakı içindeydi.

Ancak o bu beklentiye cevap vermedi. Yargı, eğitim, sağlık… projelerini anlatmadı hiç(!) Yüksek puan alanların değil yandaş olanların işe alındığını, soygun talan olduğunu, iktidar yanlılarının zengin olduğunu, başbakanın sessizce değiştirildiğini, kadınların sofrasının önemini ve onların söz sahibi olması gerektiğini, kendi geçmişine dikkat çekerek de terörü yok edeceğini dile getirmekle yetindi. En kötüsü de ayakkabı kutuları dedi, karalayıcı muhalefetin diliyle. Bu da soğuk duş etkisi yaptı halk üzerinde. Bu eski muhalefetin diliydi çünkü ve halk oylarıyla bu karalamayı kabul etmediğini göstermişti. Rahmetli Erbakan'ın siyasetçilerin değerlendirmesi gereken çok önemli bir sözü var: Nedir o? Halkla kavga olmaz. Yapılanlara hiç değinilmeden yani onların yerindeliği, eksikliği-gedikliği, daha iyisinin şöyle veya böyle olurluğu konusunda tek söz etmeden aylarca bozuk plak gibi hırsızlık, yolsuzluk, ayakkabı kutusu, yalan-talan edebiyatıyla halka gidildi de ne cevap alındı? % 49.5 (!)

Ders alınması gerekmez mi bundan? Halk bunları dinlemek istemiyor işte! Gayet açık, oy oranı ortada. Bakın eğitim sistemi bozuk, insanlar okullarında hayatta lazım olan işleri öğrenemiyor, bu nedenle de işsiz kalıyorlar. İstihdama dayalı bir eğitim kurumlaşmamız yok. Çözüm(?)

Yargı sisteminde suçu önleyici değil cezalandırıcı anlayış hakim, devlet suçlu kovalama peşinde, para cezasıyla sonuçlanması gereken irili ufaklı birçok suçla hapishaneler dolup taşıyor. Adalet hızlı işlemiyor, haksız yere ceza verenler pardon demekle yetiniyor. Çözüm(?)

Sağlıkta, ilaç sömürüsünü önlemede çok kayda değer işler oldu ama israf, aldatma, tedavi hatalarında çok ciddî sorunlar çıktı, daha iyisi şöyle olmalı, böyle olmalı… Yani daha iyi çözüm(?)

Mavi ceketi ilk giydiğinde bayağı heyecanlanmış, yeni bir muhalefet gücü geliyor demiştim. Fatsa mitingi bende hayal kırıklığı yarattı. Sayın Akşener sosyal yardımların vatandaşın hakkı olduğu, asla iktidarın lütfu sayılamayacağı, bunun daha da ileri götürülmesi gerektiğinin dışında halkı etkileyen bir muhalefet üretemedi ama ben umutluyum yine de tepki ve yorumlarla pişecek karizmasını heder etmeyecek inşallah! Yalnızca ülkücü camiayla yürümeyi düşünmeyecek, Adalet ve kalkınma diyenlere de daha iyisi bu dedirtmesi gerektiği kararına varacak ve asla kan diyenlere, gözyaşı diyenlere, sokak hareketleri diyenlere prim vermeyecektir. Halk kendisini dikkatle izliyor, karizma oldu olacak, umarım ki yapıcı bir büyük muhalefet liderine kavuşacağız böylece, umarım…