Samsunspor Başkanı Erkut Tutu, nihayet konuştu. Merakla beklenen bir basın toplantısıydı. Fazla naz aşık usandırır misali basın mensupları da beklemekten usanmış olacaklar bu basın toplantısı beklenen atmosferde olmadı.

Toplantıya giderken birkaç gazeteci dostumu aradığımda toplantıya gitmeyeceklerini, yeni bir şey söyleneceğine inanmadıklarını bu yüzden de gitmeyeceklerini söylediler. Bana da niye gidiyorsun dediklerinde oradaki havayı koklamak istediğimi, atmosferi görmek istediğimi söyledim. Toplantıya gittim, havayı kokladım, atmosferi gördüm.
Kazım Yılmaz'ın alacaklarının büyük bir bölümünü kulübe bağışlayacağı haberinin dışında bir şey yok. Diğerleri bilinen şeyler.
Kabul etmek gerekir ki Kazım Yılmaz gelişmesi sezonun bombası oldu. Samsunspor 'un prangalarından kurtulabilmesinin başlangıç adımı bence. Büyük bir umut ışığı.

Yine devam eden çalışmalar, geliştirilen bazı projeler var ve netleşince paylaşılacak anlaşılan.
Bunların dışında toplantıda edindiğim iki önemli intibayı da paylaşmak istiyorum.

Birincisi sayın bakanın desteği. Erkut başkan gerek futbolcu borçları için gerek diğer hususlarda sayın bakanın katkısını vurguladı. Hem de sık sık. Oysa geçen sezon bazı yöneticiler sürekli kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmediğinden şikayet ederlerdi.

Şimdi teşekkür üstüne teşekkür. Bu güzel. Böyle olmalı. Aslına bakarsanız hep böyleydi. Biz daha fazlasını istedik herhalde.
Baksanıza geçen dönem 25 milyon verdiler ortada bir şey yok, o paralar bizde olsaydı...
diye söze başlayanlar 16 ayda 26 milyon kullanmışlar. Ortada ne var şimdi?
Yorum sizin. . .

Edindiğim ikinci intiba da bir öz eleştiri eksikliği. ..
Oldukça maceralı geçen sezonun sonunda hiçbir öz eleştiri belirtisi yok.
Basın sözcüsü kararı dışında.
Bir ders çıkarıldığı falan da yok.

Eğer öyle olsaydı 6. olamazsam başarısız sayılırım diyen, 6. olamayan, başarısızlığını kabul edip istifa eden, ne hikmetse istifası kabul edilmeyip zorla ligin son maçına çıkarılan bir teknik direktör ile hala görüşüldükten sonra karar verileceğini söylemek ne demek yahu?

Son bir not. Başkanın dediğine göre göreve geleli 16 ay oldu ve kulüp çalışanlarına 16 maaş ödendi. Ama personelin 4 ay alacağı var. Başkan kendilerinden önceki dönemden kalan 4 aylık maaş borcu olduğunu söyledi.

Ne hikmetse bu 4 aylık açık 16 aydır kapatılamadı. Bu da bana göre bu yönetimin bilinç altını ortaya koyan küçük bir ayrıntı.