Hatırlamadığınız ama huzurlu olduğuna emin olduğunuz bir yeri hissetmek istediniz mi hiç? Hatırlamadığınız o huzurlu yerde bulunmayı arzuladınız mı? Dünya ile tek bağınızın anneniz ve babanızın sesi olduğu o yer. Tüm beslenme ihtiyaçlarınızın bir kordon ile annenizin sağladığı yer. Aynı zamanda ilk güvenli barınağınızın olduğu anne karnını buradan çıktıktan sonra yaşamınızdaki yoğunlukta hayal ettiniz mi?
Varlığımı ilk kez kabul eden bu korunaklı yeri, anne karnını annemle birlikte yaptığımız bir uçak yolculuğunda tekrar hissettim. Annemin en sevdiği şarkıları açtım. Kulaklığın bir tanesini anneme bir tanesini kendime taktım. Orta bir ses yüksekliğine ayarladım şarkıları. Usulca kafamı annemin göğsüne yerleştirdim. Gözlerimi kapattım. Ellerimi annemin ellerine kenetledim. Dizlerimi karnıma doğru çekerek, tam bir cenin pozisyonunu aldım. Annemin kalp atışlarıyla, şarkı mırıltılarının ve dışarının uğultusu birleşti. Nefes alış verişlerimizin ritmi, birbirine en uyumlu hali aldı. Küçük bir cenin olarak annemle birlikte babama, memleketime uçuşa geçtik…
Hem toplum olarak, hem bireysel olarak zor günler geçiriyoruz. Karanlık bir dönemden geçerken hayatın akışında arzuladığımız huzurlu yerler azalıyor. Kendimize nefes alacağımız alanlar bulmaya çalışıyoruz. Çözüm yollarımız bazen ne bize ne yaşadığımız topluma yetmiyor. Her yeni güne tedirgin başlıyoruz. Dünya üzerindeki varlığımızdan daha büyük hayatlar, acılar, tedirginlikler yaşıyoruz-yaşatıyorlar. Huzuru arıyoruz el yordamıyla bulunmuyor bu huzur. Çünkü huzuru nerede bulacağımızı da, huzurun nerede olduğunu da bilmiyoruz. Kontrolümüzün dışında acılar yaşatıyorlar bizlere, her birimiz zaman geçtikçe geçmiş zamanı özlüyoruz. Oysa güvenli olduğumuz tek yer vardı şu an sadece hayal edebileceğimiz anne karnı… Hala şansınız varsa annenizin göğsüne yatın. Kalp ritimlerinizi en sevdiğiniz şarkılar ile birleştirin muazzam bir zaman yaşayacaksınız. Eğer görmek ve hissetmek isterseniz, hayatınızda hiç hatırlamadığınız en kıymetli yere dönmüş olacaksınız.
Çok kısa veya küçük olsalar da anılarınızı hayalleriniz ile birleştirerek büyütün. Eşi benzeri olmayan, sizi huzurla dolduracak yerlere yolcuk etmeniz sizin elinizde yeter ki hissedin. Bu hissi ve anılarınızı hiçbir kuvvet sizden alamaz. Anılarınızın tek sahibi sizlersiniz.
Bir ömür hatırlamak isteyeceğiniz mutlu ve huzurlu pazarlar.