Beklenen karar çıktı. İstemediğimiz biçimde. Aslında böyle olacağını biliyorduk ama bir umuttu işte. Samsunspor yönetimi, bu dava süresince elinden geleni yaptı. Olmadı. Sağlık olsun. Başka yapacak bir şey yok.
Şimdi gelinen noktada, ocak ayına kadar mevcut durum devam edecek. Eldekilerle yola devam edilecek.
Aslına bakarsanız bu sezon Samsunspor, sportif anlamda pek iddialı değil. Olamayacak gibi de duruyor. Yönetim kurulu da tüm performansını kulübün mali sorunlarını çözmeye vermiş durumda. Sayın başkan ve yönetim kurulu 'bu sezon nasıl şampiyon oluruz' değil 'Samsunspor'u nasıl düzlüğe çıkarabiliriz, nasıl borç sarmalından kurtarabiliriz, tekrar Umar ve benzeri davalarla muhatap olmayıp kulübün ceza almamasının önüne nasıl geçebiliriz' yönünde çalışmalar yürütmekte.
Yani sorunu kökünden çözme gayreti. Her gün başımız ağrıyacağına bir gün ağrısın düşüncesi.
Bu konuda da çok büyük bir çalışma söz konusu. Başta temliklerin kaldırılması olmak üzere, geçmiş dönemlerden kalan tüm futbolcu borçlarının ödenmesi için büyük bir çaba söz konusu.
Sponsorluklar konusunda görüşmeler devam ediyor. Sayın bakanın, valimizin, belediyenin, Samsunlu bazı holdinglerin inanılmaz bir çabası var. Başkan Tutu anbean temas halinde hepsiyle.
Kısaca hedef, bu sezon mali yönden temize çıkmak.
O yüzden hiç kimse bu sezon sportif başarı için kendisini paralamasın. Saha sonuçları başarısız olduğunda eleştiri oklarını hazırlamasın. Bunu bilelim ve ona göre bir beklenti içinde olalım. Reel olmayan beklentilere kendimizi kaptırmayalım.
Yönetim kurulunu aldığı ya da alamadığı kararlardan dolayı eleştirmiş olabiliriz. Eleştirilecek çok yönleri de olmuştur. Ama bu sezonun sonu geldiğinde, 50 milyon liranın üzerinde borcu olan Samsunspor'un bu borç yükünden kurtulmuş bir kulüp haline gelmesi durumunda bu yönetim tarihe geçer.
Bu yönde bir hedefin olduğunu ve bu yönde bir çaba sergilendiğini görüyorum.
Yani ilk kez sezonu kurtarmak değil geleceği kurtarmak hedef.
O yüzden bu sezon şampiyonluktan çok daha önemli olan konu bu.
Bu yönetim bunu başarsın, varsın biz bu yıl da şampiyon olmayalım.