15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye kolay kolay unutulamayacak ve kolay kolay tahlil edilemeyecek bir gece yaşadı.

Şehitlerimiz var, yaralılarımız var.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, güvenlik mensuplarımıza Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Demokratik rejime sahip çıkan halkımıza, güvenlik güçlerimize ve bizi bilgilendiren basın yayın kuruluşlarına teşekkür ediyorum.

Dünyada meydana gelen askeri, sosyal ve ekonomik gelişmelerin gerçek sebeplerini bir avuç insanın bildiği gerçeğinin altını çizerek konumuza geçelim.

15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan darbe girişiminde; geçmiş darbelerde görmediğimiz şekilde sivil halka neden ateş açılmış ve ölüme , yaralanmaya sebebiyet verilmiştir?

Gazi 'Meclis'e neden hava unsurları ile saldırı yapıldı?

Özel Harekat Birimi yerleşkesine ve Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne neden hava unsurları ile saldırı yapıldı? Bölücü örgüte yönelik elele gönül gönüle mücadele eden iki kurum tokuşturulmak mı isteniyor?

Darbe planlaması neden bölücü terör örgütüne yönelik mücadelede ulusal kararlılığın oluşmasına ramak kala denk getirildi?

Yapılan küresel operasyonlara rağmen ülkemizdeki en güvenilir kurumların başında gelen silahlı kuvvetlere küresel algı operasyonu mu yapılmak isteniyordu?

Rusya ile yaşanılan gerilimin telafi sürecine girilmeye başlanıldığı günümüzde, darbe girişiminde bulunulması tesadüf müydü?

Yaşanan gerilime rağmen Rusya'nın enerji yatırımlarında (İletim Hatlarında) Türkiye ile işbirliğini sürdüreceğini açıklamasından sonra darbe girişiminde bulunulması tesadüf müydü?

Türkiye'de darbe teşebbüsü devam ederken Türkiye saati ile 03.00'te ABD'deki think-tank kuruluşu Stratfor "Neden Türkiye'deki Darbe Başarısız Olacağa Benziyor?" başlıklı makalesini servis ediyordu?

Unutmadıysanız henüz halk sokaklara yeni yeni çıkmaya başlamıştı. (Biz çok çabuk unuturuz da hatırlatmak için yazdım.)

Bu darbe girişimi oyun içinde oyunları barındıran bir girişim.

Geçici ve kalıcı etkilerini iyi analiz edip gereken dersleri çıkarıp önümüze bakmalıyız.

Üzerimize sürülen piyonları değil onları sürenleri görebilmeye çalışmalı , piyonlara kaleleri , filleri , atları feda etmemeliyiz.

11 Eylül İkiz Kuleler ile başlayan ve Büyük Ortadoğu Projesi ile devam eden süreçte farklı bir faza mı geçilmek hedefleniyor?

Dikkat. Irak,Libya,Mısır ve Suriye'yi unutmayalım değerli okurlar.

Toplumun tüm kesimleri olarak demokrasi, vatan ve bayrak altında birleşerek dünyada bir avuç insanın bildiği, yönettiği süreçlere karşı birlik olalım. Zira uzun bir süreden bu yana, çanları bizim için çalıyorlar.

Gelelim Samsun'un üreten yüzlerine. Darbe girişimi küresel gelişmelerle bir tsunami oluşumunu tetikleyebilir. Döviz borçlara ve BCH kredilere dikkat.

Bir avuç insanın bildiğini bilemediğim için temkinli olmaya devam.

Sağlıcakla.