Zaman yaşamımızın en önemli ve en değerli parçasıdır. Hatta zaman, hayatımızın önemini doğrulayan bir kum saatidir. Sınırlı olan her şey gibi zamanda hayati bir değere sahiptir. Yaşamın anlamını bulmak için zaman gerekir. Bu anlamı anlamak ve özümsemek için zaman gerekir. Önemli kararları alırken zaman gerekir. Bir acıyı dindirmek için zaman gerekir. Bir insanı tanımak için zaman gerekir. Bir yere alışmak için zaman gerekir. Bazen işler yolunda gitmeyebilir, bu işleri de zamana bırakmak gerekir. Yol gösterici ve çözüm odaklı bu zamanı insan neden öldürür ki?
Hayatta kaybedilen birçok şeyin telafisi mümkünken boşa harcanan bir saniyenin bile geriye döndürülmesi mümkün değildir. Düşünsenize, şu an bu satırları okuduğunuz vakti dahi bir daha asla bulamayacaksınız. İkinci kez tekrar okuduğunuzda dahi size asla ilk okuduğunuz anı yaşatmayacak. Bu küçücük anın dahi tekrarı tam olarak yapılamazken, biz zamanı neden öldürmeyi seçiyoruz? Zamana bu kadar acımasız davranırken; acaba zaman biz hiç fark etmeden bizi öldürüyor olabilir mi? Zaman harcamak para harcamaktan daha dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Zamanla kazanabileceğiniz birçok şey vardır. Ancak her hangi bir şey ile zaman kazanamazsınız. Zaman yaşamınıza da el koyar ve azalarak devam eder. Zamanı asla öldürmeyin. Çünkü zamanı asla geri döndüremezsiniz. Hayatta zaman ile yapabileceğiniz en iyi şey zaman kazanmaktır. Zaman kazanmanın en güzel yolu ise planlı bir hayattır. Zaman bazen dopdolu bir dolaba benzer. O kadar çok ve düzensiz eşyanız vardır ki, asla bu eşyaları yerli yerinde, işinize uygun olarak kullanamazsınız. Hayatınızı planlayarak disipline ederseniz, ömrünüzü o denli değerli kılarsınız. Çevrenize ve kendinize dikkat ediniz. Zamanın ne kadar kısa olduğundan ya da zamanın asla yetmediğinden bahsedenler genelde zamanı en kötüye kullanan ya da zamanı kullanmayı-değerlendirmeyi bilmeyen kişilerdir.
Günleri uzatmak da iyi bir zaman kazanma yöntemidir. Günleri uzatmanın en iyi yolu gecelerinizden birkaç saat fedakarlık etmenizdir. Her feda bir kara çıkar. Gecelerden edilecek birkaç saatlik feda size zamanı değerlendirme karını getirecektir.
Unutulmamalı ki; boş zaman yoktur. Boşa geçen zaman vardır. Yarın geri kalan ömrümüzün ilk günü… Zamanınızın en iyi pazarını geçirmeniz dileğiyle…