2016 - 2017 PTT 1.Ligi bu hafta start alıyor, takımımız için hayırlı bir sezon olur inşallah.
İki sezon üst üste play of oynayarak Süper Lig'in eşiğinden dönen Samsunspor, geçen sezon lige iyi başlamasına rağmen inişli çıkışlı bir grafik çizerek, ligi orta sıralarda tamamladı. Başarılı olamamanın nedenlerini bir bir sıralamaya gerek yok, hep bildiğimiz sıkıntılar hep bildiğimiz konular; ekonomik olarak zorlanan kulübe gelen eski futbolcu alacakları, temlikler derken bunlara bir de zaman zaman yönetimsel kararlar ve hatalar da eklenince; sıralamadaki yerimizin nedenini fazla düşünmeye gerek kalmıyor sanırım.
Her zaman olduğu gibi sezon içersinde ecel teri döken taraftarın sezon bitince de aynı sıkıntılı stresli süreci devam ediyor. Yönetim devam mı edecek kongre kararı mı alacak, hangi oyuncular kaldı hangileri gitti ya da kaçtı. Bir de bunlara eski futbolcu borçları eklenince, ardından yok efendim -3 le başlanacak, yok küme düşürülecek gibi sosyal medyada dolaşan haberler, Samsunsporluyum diyen herkesin yaz sezonunu burnundan getiriyor.
Daha önceki yönetimsel hatalar neticesinde konulan transfer yasağıyla birlikte, altyapı takviyeli olarak sezon hazırlığı yapan Samsunspor, yedi genç oyuncusuna da profesyonellik imzası attırdı. Bununla birlikte dışarıdan bakıldığında belki en zayıf halka göründüğü gibi olumlu olumsuz eleştiriler de yapıyoruz.
Peki... Biz değil miydik?..
Amatöre de düşsen, sokakta da oynasan kaldırıma çıkar yine destekleriz diyen...
Biz değil miydik?..
Altyapımıza önem verelim kendi çocuklarımıza şans verilsin diyen.
Peki... Şimdi ne oldu?..
Bu sabırsızlık nedir? Belki o gençler mecburiyetten oynatılıyor, peki bu bizim için bir fırsat değil mi? Bizim taraftarımız ölüyü diriltir yine oynatır diyen biz değil miydik? Evet şimdi, işte asıl şimdi kenetlenme zamanı, iyi gün dostu olmayalım. Cefa çekmeyen sefa süremez.
Bu takıma bu gençlere bu yönetime kısacası şehrimizin markasına sahip çıkalım. Sizlerin, bizlerin olumsuz tepkisi ve yapıcı olmayan eleştirileri, çiçeği burnunda gençlerimizin gardını erken düşürür, zararını yine Samsunspor görür. Buna müsaade etmeyelim. Eleştirilerimizi yapıcı yapalım, yardımcı olalım.
Bu sezon sana, bana ona şuna kısacası hepimize çok iş düşüyor. Haydi sevdamızın yanına, aşkımızı ona haykırmaya, pazar saat 19:30'da randevu yerimiz 19 Mayıs Stadyumu... Başka Samsunspor YOOOK..!