M.Kemal ATATÜRK,"...artık duramayız, behemahal ileri gideceğiz. Geriye ise hiç gidemeyiz, zira ileri gitmeye mecburuz.Millet vazıhan bilmelidir: Medeniyet öyle bir kuvvetli ateştir ki ,ona bigane olanları yakar, mahveder."

Erişmek istedikleri bir hedefi olmayanlar, çalışmaktan da zevk almazlar. Her şeyden önce toplum olarak daha çok çalışmaya mecburuz hatta mahkumuz.İlim irfan yolunda yorulmak bilmez bir azimle hiç durmadan çalışmalıyız.

"Testinin içinde ne varsa dışına da o sızar."İnsanımıza çalışma azmi ve iradesi vermezsek, nasıl kalkınacağız? Gençler büyükleri örnek alıyor. biz çalışmazsak, taş taş üstüne koymazsak gençlerden nasıl iş bekleyebiliriz? İnsanları etkilemek kolay değil. Birden bire etkili bir insan olamayız. Bu adım adım gerçekleşir. Başarı bir yolculuktur, bir varış noktası değil...Akan coşkulu nehirler gibi ruhumuzu ve gönlümüzü hep diri tutup insanımızı ilim irfan peşinde koşma azminden bir an olsun geri bırakamayız. Çünkü Türk milletinin tarihi misyonu bunu emrediyor.

Milletimizin yüksek sağduyusu ve kabiliyeti sayesinde ekonomik kalkınmamızı gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz.

M.Kemal ATATÜRK, "Ekonomik kalkınma, Türkiye'nin hür, bağımsız, daima daha kuvvetli, daima daha refahlı Türkiye idealinin bel kemiğidir."

"Kökünü beğenmeyen dal ve dalını beğenmeyen meyve olgunlaşmadan çürür."

Özüne ve milli kültürüne sahip çalışkan nesiller yetiştirmeliyiz. Ancak o zaman başarı da kendiliğinden gelecektir.

Dalından kopan yaprağın kaderini rüzgar tayin eder.