20 Ocak 1989 Türk futbol tarihinin en acı günü olmuştur hiç şüphesiz. Üzerinden 26 yıl geçmesine rağmen anıyoruz anmasına ama onları bu şehirde yaşatacak bir anıtı sığdıramadık bu şehrin bir köşesine...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Hüseyin Özgürgün, bizleri utandıracak bir faaliyeti hayata geçirdi. Futbol şehitlerimizden Mete Adanır adına bir stadyum ve önüne anıt yapılması için Başbakan Özgürgün, spor dairesine verdiği direktif doğrultusunda ismini Mete Adanır'dan alan stadyum ile Mete Adanır heykeli Kıbrıs'ta törenle açıldı.
Sayın Başbakan Özgürgün açılış konuşmasında, "Uzun zamandır hayalimdi, bunu milletvekili olduğum 1998 yılında dillendirmiştim, aradan 18 yıl geçti ve bugün ancak gerçekleştirme imkanı bulduk" diyerek Kıbrıs Türk futbolundaki vefanın önemli olduğunu geçmişteki değerleri yaşatma ve gelecek kuşaklara anlatmanın gerekli olduğunu vurgularken; 20 Temmuz Mete Adanır Stadyumu'na geniş çaplı yatırımlar yapıldı.

Gelelim şehrimize...
Evet sığdıramadık bir şehitler anıtını bu şehre...
Belediyecilik olarak Sayın Yusuf Ziya Yılmaz'ı verdiği hizmetlerden dolayı hep takdir ettim ama Samsunspor deyince 'kulaklarıma pamuk tıkadım duymuyorum' diyor. Defalarca söyledim yine söylüyorum, Cumhuriyet Meydanı kavşağında yunusların etrafında dönmekten başımız dönüyor. Gerek meydana olsun, gerekse yeni yapılan stadyumun önüne olsun 1989 şehitler anıtını istiyoruz artık.
KKTC Başbakanı'nın göstermiş olduğu duyarlılığı Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz'dan şehrimizin siyasilerinden ve önde gelenlerinden bekliyoruz. Gurbetçiler diyor ki, bulunduğumuz yerlerde şehrinin takımını andıran renklere bürünmüş kaldırımlarda geziyoruz ama memleketimizde aynı güzelliği bulamıyoruz.
Evet bu şehirde bir okul müdürü okulunu kırmızı beyaz yapabiliyorsa, bu şehirde bir başhekim hastanesini Kırmızı-Beyaz yapabiliyorsa, ben de bu şehrin Kırmızı-Beyaz kaldırımlarında dolaşmak, aracımızı Samsunspor'a para kazandıran otoparklara park etmek isterim.
Gittiğimiz illerin takımlarının storlarını dev alışveriş merkezlerinde ve görkemli bir görüntüyle görüp imreniyorsam, şehrimizin bir köşesinde, özür dilerim ama tekel ürünü satan bir büfe misali göze çarpan Samsunspor Store'ler beni olduğu gibi her Samsunluyu rahatsız eder.
Yine söylüyorum....
Vallahi utandırdınız bizi Sayın Başbakanım...
Bir gün bu şehirden de Samsunspor için hayallerim var diyen bir siyasiyle karşılaşmak isteriz...