Geçenlerde ABD'nin iki başkan adayı
Trump ile Clinton
İkinci kez canlı yayında
Karşı karşıya geldi.
Münazara şiddetliydi.
Dolayısıyla bu iki ihtiyarın
Ağızda bakla ıslatmayacaktı.
Islanmadı da.
Hem silah tüccarı olduklarını
Ayan beyan açıkladılar
Hem de Ortadoğu'daki vahşetin
Asıl sahibi olduklarını
Avazları çıktığı kadar haykırdılar.
Kimden çekineceklerdi ki zaten. Dünyanın jandarması görüyorlar kendilerini. Trump'ı biliyoruz; kendileri en azından içinden geçenleri direkt söyleyecek kadar acemi politikacı sayılsa da serde bir mertlik vuku bulmuş.
Ne ki; Yaşlı Kadın
Hillary Clinton,
Yaşından dolayı demokrat olmanın sorumluluğunu çarçabuk unutup kendini havuz partisinde sanmış.
Münazarada, Türkiye'yi yakından ilgilendiren Suriye meselesine dair ferman buyurmuş: ' Başkan olursam Suriye'deki Kürtleri silahlandırırım" devamla ' "Kürtler Irak'ta olduğu gibi Suriye'de de en iyi ortaklarımız oldu. Onlarla beraber Araplar bizim oradaki gücümüz olacaklar"
Bundan güç alan Irak'ın işgali sırasında Amerikan askerinin potinini öpen çok şerefli Iraklı cengaverler; Türkiye'nin Başika'daki askeri varlığını protesto ederken Basra kentinde bayrağımızı yırtmış!
Bu meseleye döneceğiz ancak
USA Başkanlık münazarasının
Mr. Trump kısmındaki gelişme beklenmedik ölçüde makul bir hal alır. Suriye ve DEAŞ meselesinde Trump, "DEAŞ'i yok etmek için gerekirse Rusya'yla dahi ortak operasyonlar denenebilir, işbirliği yapılabilir" gibi bir çıkışla kendini dünya jandarmalığından, işbirliği yapabilen ülkelerden bir ülke konuma getirerek şaşırtıcı bir olumla gerçekleştirdi. Umarız ve dahi bekleriz…
Gelelim USA yani bilindik harflerle ABD'nin silahıyla şımaran, ondan destekle kabaran emperyalist uşaklığına varmış erkekliklere!
Türkler sizin ananınıza, bacınıza ABD askerleri gibi tecavüz mü etti de, Türkün Bayrağı'nı yırtıyor hınçla öfkeyle kin kusuyorsunuz?
Türk askeri ABD askerleri gibi müzelerinizdeki tarihi eserleri en değerli parçaları ülkelerine mi taşıdı da efeleniyorsunuz?
Türk askeri ABD askerleri gibi hazinenizdeki altınları kamyon kamyon ülkesine mi taşıdı da öfke besliyorsunuz?
Türk askeri ABD askerleri gibi petrol kuyularınıza kurulup da petrolü kendi ülkesine mi taşıdı da kin kusuyorsunuz?
Türk milleti sizi hangi acınacak hallere soktu da, bugün sizi iliğinize kadar sömüren evdeki kadınınıza kadar el koyan ABD askeri kadar kıymetli olamadı?
Sınırda çoluk çocuk milyonlarca açlık ve sefaletle çaresiz insanınıza ABD mi kucak açtı?
2 milyon Peşmergeye Aabd mi sahip çıktı?
Kaç bin insanınıza ABD huzurlu bir gelecek inşa etti?
Hiçbiri değil mi? Diyecek bir şey kalmıyor değil mi? Allah ihanetinizi nankörlüğünüzü vatansızlıkla taçlandırsın.
Türk Bayrağı'nı yakarak ya da yırtarak yeryüzünde ne bir harita sahibi olunabilir ne de coğrafyada sakin. Tarih okumaları olanlar ne demek istediğimizi birçok örnekleri ile müşahede edecektir.
Güzel günlere uyanın
Sağlıcakla kalın efendim.