"Herkes fikrime katılırsa yanılmış olmaktan korkarım."
İnsan, aldığı eğitimin,bilgi birikiminin ve tecrübenin kendine sağladığı imkanlar sayesinde doğruya yakın karar verir ,fikri mükemmelliğe ulaşır. Herkesin edindiği fikirler başka başkadır. Bu sayede fikri zenginlik oluşur ve düşünce kendi kemaline ulaşır. Fabrikadan çıkma tuğla gibi herkesin aynı şeyi düşündüğü, farklı fikirlerin yeşermediği, çiçek açmadığı toplumlarda durağanlık vardır. Tekdüze yetişmiş insan her zaman yanlış karar verir. Başka doğruların olduğunu fark etmez. Bu konuda çaba sarf etmez. Tembellik yapar. Zihni tembelliğin ilacı eczanelerde satılmıyor. Kitap okuyarak, değişik fikirlerle zihni melekeleri besleyerek geliştirmekten geçiyor. Allah'a şükürler olsun ki eğitimimiz tekdüze insan yetiştirmiyor. Memleketimizin en büyük zenginliği budur. Bir de Ortadoğu toplumlarına bakalım. Tekdüze bir eğitim sisteminin onları getirdiği çıkmaz sokak bugünkü durumdur.
Her türlü kargaşalıkların temelinde cehalet yatar. Eğitimsizlik yatar. Maddi gücü serveti yönetmek de eğitimle mümkündür. Her türlü petrol geliri olmasına rağmen yerinde sayan toplumlar var. Demek ki insan zenginliği en büyük değerdir,toplumlar için.
Niçin hep eğitimden söz ediyorum? Çünkü bizi ayakta tutan, hamle yapmamızı sağlayan en önemli güç kaynağımız eğitimdir:İyi yetişmiş insanımızdır. Toplumların geleceğe emin adımlarla ilerlemesi yetişmiş insanıyla mümkündür. Her türlü ekonomik ve sosyal gelişme bu sayede oluşur. Kısacası beyni geliştirmenin tek yolu hiçbir fikre saplanmamak tüm düşüncelere açık olmaktır.
"İnsanoğlunun yapacakları hayal ettikleri ile sınırlıdır. "Fikir planında değişik dünyalara kanat açmamız fikri hür, vicdanı hür nesillerle mümkündür.