2 yıllık bir aranın ardından TFF 1.Lige geri dönen Samsunsporumuz, sezona Altay deplasmanıyla başlangıç yaptı.

Karşılaşma öncesi kadroya baktığımızda yeni transferlerden Kerem Can Akyüz, Kevin Boli, Vukan Savicevic ve Ange Freddy Plumain ilk 11'de yer alırken, diğer 7 oyuncunun geçen sezon kadromuzda yer alan isimlerden oluştuğunu gördük.

Her takım için ligin ilk maçı zordur ve olası puan kayıpları göz ardı edilebilir. Bu anlamda ligin ilk maçını deplasmanda ve şampiyonluk mücadelesinde direkt olarak rakibimiz olarak görünen Altay ile oynamak bir anlamda avantaj sayılabilir. Ligin ilk maçında sıradan bir takımla karşılaşıp puan kaybetmek ve ilerleyen haftalarda oturmuş kadrosu ile sahaya çıkan Altay ile oynamak daha fazla kayıp anlamına gelebilirdi. Üstelik ligin ilk devresinde pandemi sebebiyle seyirci yasağı olduğunu da göz önünde bulundurursak, zor deplasmanları ligin ilk devresinde oynamak Samsunsporumuz için avantaj olarak görülebilir.

Maça gelecek olursak, klasik bir ilk maç gibi ilk 15 dakikada iki takımın da fazla risk almadan, ağır tempoyla birbirini tarttığını gördük. Nitekim ilk yarı boyunca Samsunsporumuz kontra ataklarla pozisyonlara girerken, rakip Altay da duran toplar ile etkili olmaya çalıştı.

Defans hattımız 1-2 pozisyon dışında görevini eksiksiz yaptı diyebiliriz. Geçtiğimiz sezonun gol kralı Marco Paixao'nun ciddi bir pozisyona girdiğini görmedik. Yeni transferlerden Kevin Boli bu maç özelinde topu oyuna sokma konusunda pek fikir vermese de savunma anlamında güven veren bir görüntü çizdi.

Defans hattından oyun kurmaya çalıştığımız anlarda özellikle Gökhan Alsan ve Vukan Savicevic'in top isteyerek sorumluluk almaktan kaçındıklarını gözlemledik. Hatta bazı pozisyonlarda orta sahayı tamamen boş bıraktığımız anlar oldu. Geçen seneki şampiyonluğun kilit isimlerinden Gökhan Alsan'ın Samsunspor formasıyla gösterdiği en etkisiz performansı Altay karşısında izledik.

Genç kalecimiz Nurullah Aslan'a özel bir parantez açmak gerekir. Kariyeri boyunca TFF 1.Lig düzeyinde çıktığı ilk karşılaşmada oldukça iyi bir görüntü çizdi Nurullah. Uzun boyunun da avantajıyla yan topları rahatlıkla aldı, kaleye gelen şutları da çıkardı. Bu sezon da formayı Ahmet ve Furkan'a bırakmayacak gibi görünüyor.

Dikkatimi çeken bir diğer nokta Ahmethan'ın fiziği oldu. Forvet transferi yetişmediği için ilk 11'de sahaya çıkan Ahmethan Köse'nin lige hazırlık döneminde fizik gücünü geliştirdiğini gördük. İkili mücadelelerde güçlü kalmayı başardı ve hırslı bir görüntü çizdi. Golü de bulabilseydi özgüven kazanması açısından çok daha iyi olurdu.

Uzun lig maratonunda, özellikle hücumda kanatları etkili kullanabiliyor olmamız çok önem kazanacak. Yeni transferlerden Plumain ve Gyasi'nin adapte olması, Tomane'nin muhtemelen takıma dahil olması ve mevcut oyuncuların form tutmasıyla hücumda çok daha etkili olacağımızı düşünüyorum.

Yeni sezonun ilk maçında gönlümüz üç puandan yana olsa da, bana göre ligin en iyi kadrosuna sahip takımı ve dolayısıyla şampiyonluk yolundaki en ciddi rakiplerimizden olan Altay'dan 1 puan alarak dönmek kötünün iyisi oldu.