Havalimanımızın mart ayında bakıma alınacağı gündemimizin önemli bir başlığı.

Duyarlı ve gönüllülerin dışında yetkili ve ilgililerden henüz konuyla ilgili bir bilgilendirme yapılmadı.

Takip ettiğim kadarıyla 3 ay ve/veya 45 gün hava limanının kapalı olacağı bilgileri kamuoyuyla paylaşılıyor.

Gerekçe mevcut 3.000 metrelik pistin bakıma alınması.

Yoruma geçmeden önce sizinle havalimanımız hakkında bazı bilgileri paylaşmak istiyorum.

2015 Yılı DHMİ verilerine göre yolculuk yoğunluğu bakımından havalimanımız ülkemizin 13. yoğun havalimanı (1.716.913 kişi/yıl).

Havalimanımızdan sadece yolcu taşınmıyor aynı zamanda hava kargo taşımacılığı da yapılıyor.

Havalimanımızda sadece yurt içi uçuşlar yapılmıyor. Yurtdışı uçuşlar da yapılıyor.

Günlük iş yaşantımızda sabah toplantıya birlikte katıldığımız kişilerin öğleden sonra hava yoluyla şehrimizden ayrıldığını, acil durumlarda ihtiyacımız olan yedek parça vb. donanımları hava kargo ile şehrimize getirdiğimizi, yurt içi toplantılara katılabilmek için sabah havayoluyla toplantının yapıldığı şehre gidip gece şehrimize dönebildiğimizi biliyoruz.

Mevcut durumda yurt içi ve yurtdışı ile entegrasyonumuzun en önemli argümanı olan havalimanımızın 3 ay ve/veya ……ay sırf pist tamiratı yapılacak diye kapatılacak olmasını şehir olarak tekrar gözden geçirmek ve bize sunulan kapatma kararını sorgulamak durumundayız.

Yapılacak tamirat, izlenecek olan süreç teknik bir konu ve uzmanlık alanımda olmadığı için girmeyeceğim. Ancak karar veren ekibin bir şehrin sosyoekonomik anlamda erişebilirliğini sağlayan, yurt içi/dışı entegrasyonunu oluşturan havalimanımızın kapatılarak bakıma alınma kararını tekrar gözden geçirmesi gerektiğini düşünüyorum.

Sağlıcakla