TFF 1. Ligi'nde on ikinci haftayı da geride bıraktık. Samsunspor, zor bir süreçten geçiyor derken en azından haftadan haftaya eriyen bir takım değil, daha derli toplu ve mücadele eden bir Samsunspor izliyoruz. Tek sıkıntımız hepimizin bildiği gibi gol yollarında etkisiz kalmamız.

Puan sıralamasına bakarsak on dördüncü sıradaki Samsunspor'la on altıncı sıradaki Elazığspor'un arasında oynanacak karşılaşma için, 'bu takımı yenemeyecekseniz, kimi yeneceksiniz?' gibi yorumlar yapılıyor. Unutmayalım ki rakibin altı puanı silinmişti, üzerine eklerseniz bugün on beş puanla dokuzuncu sırada olması gerekiyordu. Evet iç sahada üç puan olsa iyi olurdu diyebiliriz ama haneye bir puan yazdırmakta kötü sayılmaz hatta başarıdır.
Neden derseniz?
Senin elindeki malzeme belli, dar ve kısıtlı kadroda birde Ercan ve Canberk gibi önemli eksiklerin varsa yoklukları farkedilebiliyor.
Osman hoca iki haftadır oyuncu değişikliklerini doksanlarda tercih ediyor. Bunun nedeni kulübede oyunun kaderini değiştirebilecek doğrudan etkileyecek oyuncunun olmaması, artı güvenmemesi kısacası hoca için kulübe yetersiz bakiye.

Her zaman olduğu gibi taraftarlarımız bazı kemik taraftar kitlesinden öte yine geçemiyor. Böylesi bir dönemde Samsunspor taraftarı kendisine yakışanı yapamıyor, gerekli desteği veremiyor. Gelenlerden Allah razı olsun. Gelmeyenler takım düzelince ikinci devre çekirdek torbalarıyla gelirler.
Yine ayrıca...
Bu şehrin çocukları Samsunsporludur projesi adı altında bazı okullarda düzenlenen etkinlikleri artırarak projelere destek verilmelidir. Mehmet Akif Ersoy İlkokulu müdürü Sezai Tiryaki'nin diğer okullara önderlik teşkil edecek örnek davranışlarından dolayı kendilerini kutluyorum. Çocuklarımıza küçük yaşta Samsunspor sevgisini aşılamak adına şehrimizde esen rüzgarın hızını artırmalıyız. Stadyumda, okullar olarak maç izlemelerini sağlamak için kulübümüzün destek vererek konuya duyarlı olmalarını isterim.

Ligin alt sıralarında bulunan takımlara son haftalarda adeta can geldi. Bandırmaspor, Ümraniyespor gibi takımlar lige belki kötü başladılar ama son haftalarda dikkat çeken ve yükselen grafiklerini göz ardı edemeyiz.
Haftaya zor bir Ümraniye deplasmanı var. Ümraniyespor'un maçlarını oynadığı stadyumdaki misafir tribün kapasitesi çok çok yetersiz. Tek İstanbul deplasmanı olan Ümraniyespor maçında yüzlerce taraftarımız dışarıda kalacak. Henüz maça bir hafta var, stadyum değiştirilebilir. Bunun için tarafımızdan yetkililerin mutlaka bir girişim yapmasını beklerim açıkçası. Buna ihtiyacımız var.
Bir puan olur, üç puan olur öyle böyle devreyi tamamlayacağız. Ümraniye deplasmanı zor olabilir, rakip çıkışta, ama biz hanemize puan yada puanlar yazdıracağız inşallah, bu konuda çok rahatım nedense?
Saygılarımla...