AK PARTİ İstanbul Milletvekil Sayın Metin Külünk OMÜ'deki konferansında, '… Bugün Türk ve İslam ülkelerinin, bütün insanlığın tek umudu Türkiye'dir. Çünkü Türkler, tarih boyunca yeryüzünün mümessil milleti ve devletlerinin kurucuları olmuşlardır" demiştir.

Türkiye, gerçekten İslam ülkelerinin ve insanlığın umudu olabilir mi?

Dünyada evrensel anlamda iddialı iki medeniyet vardır:

Bunlardan birincisi ve dünya egemeni Hristiyanlıktır. Bugünkü mutluluğun ve mutsuzluğun global sorumlusu bu medeniyettir.

İkinci evrensel medeniyet ise İslamdır. Bu da görünürdeki mağlup medeniyettir. Aynı zamanda insanlık, bu medeniyetin olmamasının sıkıntısını ve mutsuzluğunu yaşamaktadır.

Türkiye, diğer İslam ülkelerine göre iki önemli avantaja sahiptir. Bunlardan birincisi, 15 asırlık İslam tarihinin on asrının Anadolu topraklarında kurumlaşarak yaşanmış olması; ikincisi ise çağdaş anlamda sahip olduğu insan kaynağı ile birlikte teknolojik birikimdir.

Türkiye, egemen devletlere ve ideolojilere rağmen insanlığın kurtuluşu için Sayın Cumhurbaşkanı'nın şahsında mücadele etmektedir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın, 'Dünya beşten büyüktür' gerçeğini seslendirmesinin amacı da bu değil midir?

Bütün bunların yanında inandığımız değerlerde bu umutluluk ve örneklilik var mıdır?

Evet vardır ve hepsi de inanmış Müslümanın misyon ve vizyonunda saklıdır.

İslamın bir adı da barıştır ve bu barışı dünya insanlığına taşımak Müslümanların üzerine farz-ı kifayedir.

Müslüman olmakla bu kadar ağır sorumluluğu yüklenmiş olan bir insan ile onun kurup yönettiği devlet niçin insanlığın umudu olmasın?

Konferansta Sayın Külünk, hayalini ve temennisini değil, bir Müslüman ve yine sorumlu bir Müslüman politikacı olarak misyonunu ve vizyonunu açıklamıştır.

Kur'an-ı Kerim'in ifadesiyle, ' Efendimiz(sav)'in bize tanık olduğu gibi bizim de insanlara aynı tanıklığı taşıma' zorunluluğumuz vardır. Bu da insanlara dünya ve ahiret mutluluğunu taşımaktır.

Ancak bu misyon ve vizyonla donanmış gençliğimiz, politikacılarımız ve de aydınlarımız var mıdır? Sorun da buradadır. Selam ve sevgi ile…